Antena 3 CNN Externe SUA au livrat Israelului sistemul THAAD, una dintre cele mai puternice arme antirachetă. Noi explozii la aeroportul din Beirut

SUA au livrat Israelului sistemul THAAD, una dintre cele mai puternice arme antirachetă. Noi explozii la aeroportul din Beirut

de Georgiana Marina    |   

SUA au livrat Israelului sistemul antirachetă THAAD, a declarat luni secretarul apărării Statelor Unite, Lloyd Austin. Între timp, armata Israelului a bombardat aeroportul din Beirut și mai multe instituții financiare care finanțau gruparea Hezbollah.

Forţele armate americane au livrat rapid Israelului sistemul antirachetă THAAD, care este deja "instalat", a declarat luni secretarul apărării Statelor Unite, Lloyd Austin.

Aflat în vizită în Ucraina, oficialul de la Washington a evitat să precizeze dacă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - sistem de apărare zonală finală la mare altitudine, n. red.) este operaţional, dar a adăugat că "avem capacitatea de a-l pune în acţiune foarte rapid şi suntem în ritmul aşteptat", scrie reuters, citat de Agerpres.

Lloyd vizitează Ucraina în calitate de ministru al apărării pentru a patra şi probabil ultima oară în mandatul preşedintelui american Joe Biden, cu numai două săptămâni înainte alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Între timp, au loc noi atacuri ale Israelului în Liban. Aeroportul din Beirut a fost bombardat cu rachete, iar explozii puternice au fost auzite în cursul nopţii.

De asemenea, mai multe instituţii financiare pe care gruparea Hezbollah le folosea au fost atacate de armata israeliană. În acest context, mii de oameni au fugit din capitala Libanului pentru a scăpa de atacuri.

Sistemul de apărare THAAD este una dintre cele mai puternice arme antirachetă ale armatei americane, capabilă să intercepteze rachete balistice la distanțe de 150 până la 200 de kilometri, și are o rată de succes aproape perfectă în testare.

Folosind o combinație de sisteme radar avansate și interceptoare, Terminal High-Altitude Area Defense (THAAD) este singurul sistem de apărare antirachetă din SUA care poate repera și distruge rachete balistice cu rază scurtă, medie și medie, în interiorul și în afara atmosferei.

 

Subiecte în articol: Israel Liban SUA sistem antiracheta armament
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile