Antena 3 CNN Externe SUA au folosit sistemul Aegis, similar cu cel de la Deveselu, pentru a distruge rachetele balistice iraniene trase spre Israel

SUA au folosit sistemul Aegis, similar cu cel de la Deveselu, pentru a distruge rachetele balistice iraniene trase spre Israel

de Robert Kiss    |   

În respingerea atacului masiv iranian asupra Israelului de marți seara, un rol esențial l-au jucat distrugătoarele americane din Marea Mediterană. De pe USS Cole și USS Bulkeley au fost lansate rachete ghidate care au distrus rachetele balistelice iraniene.

Potrivit Forțelor Navele SUA din Europa și Africa, ambele distrugătoare americane din Marea Mediterană au același sistem antirachetă Aegis ca cel folosit de scutul de la Deveselu din România.

Forțelor Navele au publicat și imagini din momentul în care rachetele interceptoare sunt lansate de pe distrugătoarele americane.

Israelul are un sistem elaborat de apărare antiaeriană, care a fost, din nou, pus la încercare marți seară în timpul atacului iranian.

De asemenea, Pentagonul a comunicat că două distrugătoare ale marinei americane au lansat aproximativ 12 interceptoare împotriva rachetelor iraniene îndreptate spre Israel.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Patrick Ryder, a declarat reporterilor că nu au fost folosite alte mijloace militare americane pentru a doborî rachetele, care au fost lansate, toate, din interiorul teritoriului iranian.

Un sistem Aegis instalat pe distrugătoarele americane este cel de la Deveselu. Baza americană din România are un sistem radar al scutului care detectează o rachetă şi lansează un interceptor, practic o altă rachetă care va distruge dispozitivul inamic înainte ca acesta să ajungă la ţintă şi să provoace daune. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile