Antena 3 CNN Coronavirus Peste o sută de studenți din Craiova s-au oferit să facă cumpărăturile pentru persoanele în vârstă

Peste o sută de studenți din Craiova s-au oferit să facă cumpărăturile pentru persoanele în vârstă

Peste o sută de studenți din Craiova, care sunt voluntari în mai multe organizații studențești și la ISU, fac cumpărăturile pentru persoanele de peste 65 de ani din oraș.

Autoritățile au pus la dispoziție persoanelor în vârstă o linie telefonică, unde pot suna pentru consiliere și ajutor.

„Avem 5 kg de făină, 5 de mălai, 5 de cartofi, 2 kg de ceapă, două pungi de legume congelate, hârtie igienică şi patru baterii. O să venim la dumneavoastră pentru a ne putea da banii pentru alimente şi ce mai aveţi dumneavoastră nevoie, apoi vom merge să facem cumpărăturile”, i-a spus o tânără voluntară la telefon unui vârstnic.

Apoi, voluntarii merg să cumpere tot ceea ce le-au cerut bătrânii izolaţi acasă şi le livrează produsele la domiciliu, într-o plasă, pentru a evita contaminarea.

Unul dintre tineri a explicat care e motivația lui pentru care vrea să ajute oamenii bătrâni în această perioadă dificilă.

„Am ales să fac parte din acest proiect pentru că noi, tinerii, conştientizăm problema actuală din ţară şi am vrea să ajutăm cât mai mulţi oameni în vârstă care sunt mult mai expuşi decât noi”, spune Mihai.

Subiecte în articol: Craiova studenti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion