”Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024, în forma pusă în dezbatere publică.
Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie.
Ordinul prevede:
- Durata cursurilor: 36 de săptămâni
- Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
- Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
- Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.
Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar.
O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023.
Vom reveni cu ordinul integral, după transmiterea către Monitorul Oficial”, transmite Ministerul Educației.
? Astăzi, 14 februarie, a fost avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, cu acordul tuturor celor prezenți, Proiectul...
Publicată de Ministerul Educației - România pe Marţi, 14 februarie 2023
Zile libere între 1 mai și Paște
Alte discuții în cadrul Comisiei de dialog social au fost și cu privire la zilele libere de Paște. Având în vedere că Paștele va fi pe data de 5 mai anul următor, autoritățile discută despre o punte între Ziua Muncii, care este pe 1 mai și Paște. Așadar, copiii ar putea avea atunci o vacanță de aproape o săptămână, între 1 și 6 mai inclusiv. Rămâne de văzut ce va decide Ministerul.