Antena 3 CNN Externe Străzile din Leeds sunt pline de mașini arse. Imaginile dezastrului după ce românii s-au bătut cu polițiștii britanici

Străzile din Leeds sunt pline de mașini arse. Imaginile dezastrului după ce românii s-au bătut cu polițiștii britanici

de Georgiana Marina    |   

Au apărut noi imagini cu străzile dintr-un cartier din Leeds, Marea Britanie, după violențele dintre un grup de români și polițiștii britanici. Peste tot sunt mașini carbonizate, în timp ce ministrul de interne Yvette Cooper a condamnat violențele șocante, iar anchetatorii au promis că îi vor prinde pe autori, scrie Sky News.

Polițiștii au rămas în zona și vineri în zona unde a avut loc conflictul. 

Poliția crede că a fost vorba despre o „o instigare la violență cauzată de o minoritate criminală, cu intenția de a perturba relațiile cu comunitatea”.

„Sunt îngrozită de scenele șocante și atacurile asupra vehiculelor poliției și transportului public din Leeds. Astfel de incidente nu au mai avut loc în societatea noastră”, a declarat Yvette Cooper.

Primarul din West Yorkshire, Tracy Brabin, a spus că este „absolut îngrozită de acțiunile violente și necugetate de noaptea trecută”. Într-o declarație, ea a adăugat: „Un astfel de comportament criminal nu va fi tolerat și sunt în contact cu poliția din West Yorkshire pentru evoluția anchetei. Nimeni nu a fost rănit grav în acest incident – ​​vom oferi orice sprijin pe care îl putem oamenilor din Harehills în urma violențelor comise în comunitatea lor”.

Șeful Secției de Poliție din West Yorkshire, Craig Nicholls, a declarat: „Aseară, comunitatea din Harehills a trecut printr-o experiență în care a fost zdruncinată ordinea socială care i-a șocat și speriat pe mulți. O situație alarmantă în care o mașină de poliție a fost răsturnată și distrusă, iar un autobuz a fost incendiat."

 Poliția a spus că va desfășura o investigație completă cu privire la „toate infracțiunile... inclusiv daunele aduse vehiculelor din cauza incendiului” și a asigurat că cei implicați vor fi trași la răspundere.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile