Antena 3 CNN Actualitate Străzi și case inundate, culturi distruse și copaci rupți de vânt: România a fost măturată de furtuni

Străzi și case inundate, culturi distruse și copaci rupți de vânt: România a fost măturată de furtuni

de Andreea Ştefan    |   

Furtunile şi ploile torenţiale au făcut dezastru în aproape toată România. Atenţionarea de vreme severă a vizat 37 din cele 41 de judeţe ale ţării şi încă este în vigoare. În câteva judeţe din zona de vest grindina de mari dimensiuni a distrus culturile localnicilor care şi-au văzut munca de peste an spulberată în câteva minute. În estul ţării, canalizarea nu a mai făcut faţă torenţilor de apă iar străzile au fost inundate.

Oamenii spun că furtuna le-a distrus în doar câteva minute munca din ultmul an: de la legume, fructe şi până la pomi fructiferi, toate au fost afectate de grindină.

„A bătut piatra. Dărâmă via, dărâmă, grădina. Tot, dărâmă tot”, a spus un bărbat din județul Mehedinți.

„Îmi băgă apă în casă, în baie, în camera unde stau”, a spus o femeie.

La Iaşi a plouat torenţial. În scurt timp, mai multe străzi au fost inundate, iar şoferii s-au oprit pe marginea drumului pentru că nu îşi puteau continua deplasarea.

„Nu vă supăraţi oameni buni, are cineva o barcă?”, a întrebat ironic un șofer.

Şi în Hunedoara furtuna a făcut ravagii. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, unele străzi au fost inundate, iar în Deva apa a intrat inclusiv peste oameni în case.

Subiecte în articol: furtuni ploi torentiale
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile