Antena 3 CNN Actualitate Străzi inundate și grădini distruse. Furtunile au făcut prăpăd în țară: „A bătut piatra. A dărâmat tot”

Străzi inundate și grădini distruse. Furtunile au făcut prăpăd în țară: „A bătut piatra. A dărâmat tot”

de Bianca Chirilă    |   

Meteorologii anunță o răcire a vremii în acest final de săptămână. În locul caniculei vin ploile, care vor traversa majoritatea zonelor și vor răcori atmosfera. Temperaturile vor fi mai mici cu peste 10 grade Celsius, inclusiv în București. Deja în unele zone ale ţării vorbim de furtuni puternice, care au provocat probleme atât infrastructurii, cât şi locuinţelor oamenilor.

În doar 30 de minute, ploaia şi grindina uriaşă au distrus complet grădinile, iar apa a ajuns în case.

Localnic: „A bătut piatra, a dărâmat via, a dărâmat tot.”

Localnic: „Toate sunt distruse, toate sunt puse la pământ.”

Localnic: „Mi-a băgat apă în casă, în camera unde stau.”

În Iaşi, ploaia a inundat străzile şi a creat probleme şoferilor.

Şi Capitala a fost grav afectată de furtuni. În Otopeni, din cauza ploilor abundente, canalizările nu au mai putut face faţă apei.

Alina Serban, meteorolog: „ANM a emis o atenționare de cod galben ce vizează Muntenia, Dobrogea. Vorbim de intensificări, vijelii, averse, cantități de 20-25 de l/mp, izolat 40.”

De vineri, însă, temperaturile vor creşte uşor înapoi spre normalul perioadei în zona de sud şi sud-est, urmând ca în weekend valul de căldură să acopere din nou toată ţara. 

Cât despre precipitaţii, vineri, acestea vor fi predominante în centru, nordul şi sudul ţării. Începând de sâmbătă norii vor părăsi uşor teritoriul României. 

Subiecte în articol: furtuni ploi furtună grindină pagube
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile