Antena 3 CNN Actualitate Locale Străzi inundate și copaci rupți în mai multe orașe, după ploile torențiale: Șoferii au rămas blocați în trafic după o rupere de nori

Străzi inundate și copaci rupți în mai multe orașe, după ploile torențiale: Șoferii au rămas blocați în trafic după o rupere de nori

de Mia Lungu    |   

Rupere de nori, la Cluj-Napoca: o ploaie de numai 20 de minute a inundat mai multe străzi din oraş şi câţiva şoferi au rămas blocaţi cu maşinile în trafic. Au fost probleme şi în Maramureş, unde pescarii din zona barajului Firiza au fost prinşi de furtună. Vântul puternic a rupt un copac ce a căzut peste cortul unuia dintre ei. 

20 de minute de ploaie torenţială. De atât a fost nevoie pentru ca străzile din Cluj-Napoca să se transforme în veritabile râuri. Localnicii spun că s-au săturat ca drumurile să se inunde după fiecare ploaie mai puternică şi cer autorităţilor să intervină.

„De fiecare dată când sunt ploi mai mari sunt inundații și toate mașinile sunt inundate. Lunar am aceeași problemă cu mașina cum o am acum. Am facut sesizări și la primarie, am spus și pompierilor, toată lumea îmi spune să stau liniștit că se rezolva problema. Nu se rezolvă de ani de zile.”, spune un șofer.

În Iaşi, pe lângă străzile inundate, mai mulţi şoferi s-au ales cu maşinile distruse din cauza copacilor doborâţi de vântul puternic.

Zeci de ieşeni au apelat numărul unic de urgenţă 112 în timpul unei furtuni violente care a smuls un acoperiş, a rupt crengi şi copaci, iar din cauza ploii torenţiale au fost inundate mai multe străzi şi pasaje din municipiul reşedinţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, marţi seara au fost primite aproape 50 de apeluri din partea cetăţenilor care sesizau faptul că, din cauza furtunii, sunt copaci rupţi, maşini avariate, iar ploaia torenţială a inundat mai multe zone din oraş.

"În această seară, în contextul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, aferente avertizării de cod galben de vijelii, precipitaţii cuprinse între 15 - 25 litri pe metrul pătrat, descărcări electrice şi grindină, la ISU Iaşi au fost înregistrate, până în acest moment, 47 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Pompierii ieşeni au intervenit la degajarea unui acoperiş prăbuşit, evacuarea apei dintr-o locuinţă, degajare de copaci căzuţi pe autoturisme, respectiv pe partea carosabilă", a transmis ISU Iaşi. 

În Maramureş, pescarii au fost prinşi de furtună în zona barajului Firiza, lângă Baia Mare. Un copac doborât de puterea vântului a căzut direct peste cortul în care se afla unul dintre ei. 

„Uitați cum era să îl omoare pe un pescar copacul. Unde sunt autoritățile. 112 am sunat să vină că acum chiar că am o urgență.”, a povestit un martor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile