Prima strategie ar fi să sesizeze din nou Curtea Constituţională.
A două strategie este cea aplicată şi în cazul lui Ludovic Orban, adică absenţa din sala de plen, astfel încât să nu poată fi asigurat cvorumul.
În ce priveşte posibilul boicot, Marcel Ciolacu a spus că, dimpotrivă, PSD va participa la şedinţa de vot şi va vota împotriva guvernului condus de premierul desemnat Florin Cîţu.
Declaraţia şefului interimar de la PSD deja a nemulţumit câţiva social-democraţi, potrivit unor surse din partid, pentru că un vot negativ pentru Florin Cîţu deschide calea anticipatelor şi mai mulţi social-democraţi se tem de acest scenariu, având în vedere că nu se vor mai regăsi în viitoarea legislatură.
În ce priveşte sesizarea la Curtea Constituţională, social-democraţii spun că un posibil astfel de demers nu ar avea şanse mari de izbândă la CCR, pentru că PSD ieri la Cotroceni nu a făcut o nominalizare de premier.
Decizia șefului statului a fost luată după patru ore de consultări cu partidele politice.
Florin Cîțu trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri. Parlamentul are 10 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.
Florin Cîțu este ministrul al Finanțelor în guvernul Orban, demis prin moțiune de cenzură.
Strategia PSD de a-l bloca pe Cîțu