Prima ediție a cooking show-ului "Gătit la costum" din sezonul 5 a debutat cu un preparat gustos şi uşor de pregătit, dar care a adus cu el cele mai frumoase amintiri ale copilăriei lui Rosse Stan.
Cei care iubesc peștele de apă dulce sau peștele în general, chiar și cel marin sau oceanic, cu siguranță vor aprecia reţeta pe care invitata lui Ştefan Lungu a lansat-o ca provocare gastronomică în prima ediţie a emisiunii.
Storceagul este preparatul copilăriei pe care Rosse Stan l-a ales în amintirea bunicii sale. Numit şi regina ciorbelor din peşte, storceagul s-a îmbinat perfect cu peisajul sublim al Mării Negre, generând o experiență unică pe care Rosse a simţit-o pe propria piele.
Reţetă de storceag
- un sturion mic, de aproximativ 1.5-2 kg
- 4-6 cartofi medii
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 2-3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- 150ml de zer de lapte
- o legatură mare de mărar
- sare
- ardei iute (opțional)
- sos de roşii
- 2 linguri de oţet.
Mod de preparare storceag, reţeta lui Rosse Stan
[GAL layout="2"]Legumele se aruncă într-un ceau şi se lasă la caramelizat. Adăugăm sosul de roşii şi bucăţile de peşte. Se adaugă apoi şi lingurile de oţet. Se adaugă şi peştele şi se lasă la fiert.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.