Antena 3 CNN Actualitate Eliminarea stimulentelor pentru nou-născuţi, în Capitală, anunţată pe site-ul DGAS

Eliminarea stimulentelor pentru nou-născuţi, în Capitală, anunţată pe site-ul DGAS

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a anunţat, pe site-ul oficiail, că cei care aveau dosarele pregătite au fost anunțați să nu le mai depună deoarece toate cererile care vin după data de astăzi nu mai sunt prevăzute în buget.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În București, dar și în alte orașe din țară, părinții puteau beneficia de un ajutor financiar care să-i sprijine în procesul de creștere a copilului.

Măsura era un real ajutor, în special pentru persoanele care provin din medii defavorizate, cărora le este greu să se întrețină.

Totodată, stimulentul pentru nou-născut avea și rolul de a contribui la creșterea natalității în România.

În București, stimulentul pentru nou-născuți avea o valoare de 2.500 de lei.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare. *Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021” este mesajul afișat pe site-ul DGAS.

Nicușor Dan: ”A fost o eroare umană”

După ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat online că tăiat banii pentru vouchere materne, se pare că totul a fost o greșeală.

“Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”  a declarat Primarului General al Capitalei Nicușor Dan.

Subiecte în articol: Nicușor Dan voucher
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile