Invitat la gala ”Seniori de colecție”, academicianul Leon Dănăilă a vorbit despre "stâlpii sănătății", care susțin buna funcționare a fiecărui organism.
Potrivit neurochirurgului, alimentația, exercițiile fizice și credința sunt principalele elemente care ne ajută să ne menținem mintea și trupul sănătoase.
"Sunt nişte stâlpi ai sănătăţii şi în aceştia intră o alimentaţie corespunzătoare (...). Alimentaţia este foarte importantă, regimul mediteranean - adică individul respectiv trebuie să consume peşte, fructe de mare, legume, fructe-, care este foarte bun şi a dat rezultate foarte bune.
În afară de alimentaţie, exerciţiile fizice sunt foarte bune, cel puţin mersul pe jos. Dacă faci câte 2000 de paşi în fiecare zi tot e bine. În afară de aceasta, sacralitatea, adică credinţa, este foarte importantă.
Citește și: Prunele uscate, beneficii uimitoare asupra sănătății. Cantitatea recomandată pentru consumul zilnic
Să ai încredere în ceea faci, în ceea ce vrei să realizezi şi cu rugă către Dumnezeu, pentru că rugăciunea are trei roluri: una de cerere, una de mulţumire lui Dumnezeu şi una de laudă pentru Dumnezeu", a spus specialistul.
Neurochirurgul subliniază, de asemenea, că mulțumirea sufletească este foarte importantă pentru a evita depresia, care poate slăbi sistemul imunitar.
"Individul respectiv, dacă nu are mulţumire în suflet, este deprimat, nu este bine, fiindcă depresia poate să ducă la scăderea imunităţii şi la apariţia diferitelor boli.
S-a constatat că stările depresive duc şi la apariţia cancerului. Apoi, satisfacţiile. Dacă nu ai satisfacţii în activitate şi optimism, nu este bine.
Apoi, susţinerea morală - trebuie să ai nişte persoane în jur, care să fie de acord cu ideile oamenilor şi să-i susţină din punctul de vedere al activităţii lor", a mai adăugat Leon Dănăilă.
În plus, spune specialistul, somnul este foarte important pentru a avea un creier sănătos, notează Agerpres, citat de dcnews.ro.