Antena 3 CNN Conținut plătit Știi care sunt pașii pentru a aplica corect oja semipermanentă?

Știi care sunt pașii pentru a aplica corect oja semipermanentă?

de Ioana Dobre    |   

În ziua de azi este mai simplu să te bucuri de manichiura perfectă, chiar și fără să treci săptămânal pe la salon, însă pentru asta este nevoie de produse de înaltă calitate. Oja semipermanentă a devenit rapid una dintre cele mai populare opțiuni în rândul doamnelor și domnișoarelor care își doresc unghii frumoase și de lungă durată. Spre deosebire de oja tradițională, care se poate ciobi sau estompa după doar câteva zile, cea semipermanentă îți asigură o manichiură impecabilă timp de până la trei săptămâni, așa că plaseaza o comanda rapida de la Tienda!

Ce este mai exact oja semipermanentă?

Oja semipermanentă combină beneficiile ojei tradiționale cu rezistența unui gel pentru unghii. Aplicată ca o ojă obișnuită, aceasta necesită însă polimerizare sub o lampă UV sau LED pentru a se întări complet și a oferi unghiilor tale finish-ul perfect. Datorită procesului de polimerizare, oja semipermanentă se fixează perfect pe unghii, fapt care conferă o aderență de lungă durată și duce la obținerea manichiurii ideale care poate rezista fără probleme până la trei săptămâni.

Ce o face diferită de oja tradițională este tocmai această rezistență, dar și modul în care își păstrează culoarea și luciul pentru o perioadă îndelungată. Oja semipermanentă nu se estompează și nu se ciobește la fel de ușor ca cea obișnuită, fiind ideală pentru persoanele cu un stil de viață activ sau care preferă să își mențină unghiile impecabile fără a merge des pe la salon. Totodată, datorită polimerizării, nu necesită timp de uscare la aer, astfel că se elimină riscul de a strica manichiura accidental imediat după aplicare. Odată ce fiecare strat este polimerizat sub lampa UV sau LED, oja este complet uscată și rezistentă, gata să facă față provocărilor zilnice.

Știi cum se aplică corect oja semipermanentă?

Procesul începe cu pregătirea unghiilor, iar înainte de orice aplicare, unghiile trebuie să fie perfect curate și fără urme de uleiuri naturale sau resturi de ojă. Spală-te pe mâini cu săpun și folosește un degresant pentru unghii pentru a te asigura că sunt perfect curate. Apoi, pilește ușor suprafața unghiilor cu un buffer pentru a crea o suprafață ușor poroasă, care va ajuta oja să adere mai bine. După pregătirea unghiilor, se aplică un strat de bază, care protejează unghia naturală și ajută la aderența ojei semipermanente. Aplică acest strat subțire, uniform și polimerizează-l sub lampa UV sau LED timp de 30-60 de secunde, în funcție de capacitatea lămpii.

Următorul pas este aplicarea ojei semipermanente colorate, așa că aplică un strat subțire de ojă, asigură-te că nu atingi cuticulele și polimerizează-l sub lampă. Trebuie să aplici oja în straturi subțiri pentru a preveni denivelările sau formarea de bule. În general, sunt necesare două straturi de ojă pentru a obține o culoare intensă și uniformă, iar fiecare strat trebuie polimerizat sub lampă înainte de a-l aplica pe următorul.

La final, aplică un top coat care va sigila manichiura și îi va oferi un luciu care să reziste, iar acest strat final protejează oja de zgârieturi și îi crește rezistența. După aplicarea top coat-ului, polimerizează din nou unghiile sub lampă pentru a finaliza procesul. După ce top coat-ul este complet întărit, poți folosi un cleaner pentru a îndepărta stratul lipicios de pe suprafața unghiilor și pentru a obține un finisaj perfect neted și lucios.

Poate fi o idee bună să oferi unghiilor tale pauze între aplicările de ojă semipermanentă pentru a le permite să respire și să se regenereze. Chiar dacă oja semipermanentă nu afectează direct sănătatea unghiilor, aplicarea constantă fără pauze poate subția unghia naturală în timp. Folosește tratamente de întărire pentru unghii în timpul acestor pauze, pentru a te asigura că unghiile tale rămân puternice și sănătoase.

Subiecte în articol: ojă semipermanentă
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile