În momentul în care au avut loc demersurile, la conducerea Ministerului Finanțelor se afla Eugen Teodorovici.
"Voicu: Da, cumetre.
Păun: Dar nu poți să-l suni (...) la Finanțe acuma să mai mă primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă?
Voicu: Băi, ba pot să-l sun (...) să te programeze.
Păun: Îhâm... Ședința de Guvern e mâine, nu?
(...)
Voicu: Da. Și e și plen mâine. Dar îl sun de astăzi ca să te programeze pentru când poate și te anunț, da?
Păun: Îhâm... 5 minute...
Voicu: Da, mă, înțeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat și-ți spun".
În cursul aceleiași zile, Mădălin Voicu l-a sunat din nou pe Nicolae Păun și i-a transmis că este așteptat la Ministerul Finanțelor:
"Voicu: Ce telefon ai, (...) pe el!
Păun: Da, da, da, te aud.
Voicu: Deci du-te acuma, că te așteaptă.
Păun: Mă duc acuma.
Voicu: Hai!".
Ulterior, deputatul Păun a transmis și un SMS ministrului Finanțelor, în care îi precizează ce proiect de lege îl interesează.
"Mă scuzați Nicolae Păun sunt este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice — este proiect al Guvernului. Cu stimă și respect. Nicolae Păun", se arăta în mesaj.
Nicolae Păun a făcut demersuri pentru anularea contribuției de asigurări de sănătate datorate de unele categorii de persoane și pe lângă conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), după cum reiese dintr-o discuție purtată cu vicepreședintele instituției, Mihai Gogancea-Vătășoiu.
"Păun: Iertați-mă, mă puteți primi și pe mine mâine sau când credeți dumneavoastră?
Interlocutor: Categoric, da. Sigur da... Mâine, dar cred că nu aceeași problemă, vorbim altceva...
Păun: Ba da, aceeași problemă.
Interlocutor: Aceeași problemă?
Păun: Păi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înțeles că s-a dat drumul de la teritoriu, au început deja să le dea drumul.
Interlocutor: Păi, ok, amendament... Când facem corecția! Sunt colegii la cameră? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plătit pe veniturile... nevenituri, aia care...
Păun: Da, da, da. Păi, aia... aia e discutată deja.
Interlocutor: Păi, da, da, nu, dar...
Păun: Acuma, n-a băgat-o, e la Comisie, n-a băgat pe ordinea de zi.
Interlocutor: Așa. Și de ce n-o bagă pe ordinea de zi?
Păun: Păi, astăzi încercăm să vedem de ce nu se bagă pe ordinea de zi.
Interlocutor: OK, vorbim săptămâna viitoare. Vorbesc și eu cu colegii, să-mi fac un inventar, dumneavoastră aveți... Sau vreți înainte de 1 mai să...?
Păun: Nu, nu, nu, săptămâna viitoare.
Interlocutor: Oricum, mi-ați dat (...) tema, știu eu despre ce e vorba. Vreau să văd cât de mare-i dimensiunea crimei, că înțeleg că au plecat hârtiile și vă asaltează, vă reasaltează...
Păun: Ne reasaltează, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, băi fraților, stați o secundă...
Interlocutor: Păi, nu, arătați-le că e vorba de o rezolvare, doar atât că ea n-a fost pusă-n operă. Și dacă se încadrează în aia, aia e.
Păun: Păi, nu, nu, se încadrează sigur toată lumea, numai că...
Interlocutor: Au o hârtie cu care ulterior apariției modificării, o să producem efectele (...)".
Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.
La rândul său, deputatul Mădălin Voicu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.
În același dosar mai sunt urmăriți penal Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, președintele și respectiv vicepreședintele ANAF la data faptelor, precum și alți opt inculpați.