Antena 3 CNN Actualitate Staţiunile din Constanţa sunt pline ochi de turişti în minivacanţa de Sfânta Maria. Peste 200.000 de români petrec pe litoral

Staţiunile din Constanţa sunt pline ochi de turişti în minivacanţa de Sfânta Maria. Peste 200.000 de români petrec pe litoral

de Raluca Butan    |   

Toate stațiunile din țară sunt pline de turiști. La malul mării, cele patru zile libere de Sfânta Maria au transformat această minivacanță în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival la mare. 

Peste 200.000 de turiști petrec pe litoralul românesc, astfel că este aglomerație acum peste tot: pe șosele, la hoteluri, dar mai ales la plajă. 

Este aglomerație încă de la primele ore. Turiștii pleacă mai devreme de acasă, pentru că știu că găsesc foarte greu un loc în aceste zile la malul mării. 

Eforie Nord pare a fi în ultimii ani cea mai aglomerată stațiune a litoralului românesc, mai ales că acum este perioada de foc a sezonului estival, când sunt concedii, dar şi minivacanţa de Sfânta Maria, când cei mai mulți români se îndreaptă către mare. 

[GAL layout="2"]

În anii trecuți, prosoapele așezate în fața șezlongurilor erau pe trei rânduri. În vara aceasta, oamenii au reușit să mai facă un rând, s-au mai înghesuit, astfel încât să mai poată crea un nou loc, chiar pe malul mării. 

Oameni spun că nu-i deranjează aglomerația şi dacă este multă lume, ei simt că sunt în vacanță. În plus, și prețurile spun ei că ar fi un pic mai mici la Eforie. 

De asemenea, în acest weekend litoralul este ocolit de codurile de caniculă care sunt în țară. Vineri, la ora 9:00, sunt 26 de grade la mare și tot 26 de grade are și în apa mării, însă este arborat steagul galben la salvamari, din cauza valurilor.

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile