Antena 3 CNN Externe Statele Unite își vor evacua cetățenii americani din orașul Wuhan din cauza coronavirusului

Statele Unite își vor evacua cetățenii americani din orașul Wuhan din cauza coronavirusului

Statele Unite au planificat un zbor pentru a prelua toți cetățenii și diplomații americani prezenți în orașul Wuhan din China, centrul epidemiei provocate de coronavirus. 

de Claudia Simion    |   

În avionul trimis de SUA vor avea loc aproximativ 230 de persoane, atât diplomați de la consulatul SUA, cât și cetățeni americani și familiile lor, potrivit Reuters

Ministerul de Externe chinez și alte agenții guvernamentale au dat aprobarea Washingtonului pentru a efectua operațiunea, după ce au avut loc mai multe negocieri în ultimele zile. Mai mult, SUA are de gând să-și închidă temporar consulatul din Wuhan. 

De asemenea, și Franța vrea să ia măsuri similare în privința cetățenilor fracezi prezenți în orașul Wuhan, conform ziarului Shouth China Morning Post. 

La rândul său, Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetăţenilor ruşi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing. Agenţia citată de Reuters adaugă că, potrivit ataşatului de presă al misiunii diplomatice, niciun cetăţean rus nu a fost diagnosticat cu coronavirus. 

Subiecte în articol: China Wuhan Franta
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile