Antena 3 CNN Externe Mapamond Stareța unei mănăstiri a furat din biserici bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro. Ce făcea cu banii

Stareța unei mănăstiri a furat din biserici bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro. Ce făcea cu banii

de Naty Badea    |   

O călugăriţă din Italia a fost arestată după ce a furat bijuterii şi obiecte sacre din biserici în valoare de peste 80 de mii de euro. Femeia le vindea apoi, iar banii îi transfera într-un cont din străinătate. 

Stareţa mănăstirii din Italia a fost arestată şi plasată în arest la domiciuliu după ce a fost prinsă că a furat din diverse biserici bijuterii atât din cele donate de credincioşi cât şi din cele aparţinând bisericii. 

Ba mai mult se pare că maica stareţă a pus mâna şi pe moaştele sfântului Nicola. Bijuteriile erau ulterior preluate de complici, topite, transformate în lingouri şi vândute. Apoi banii erau strânşi în conturi din străinătate.

Conform Rainews, totul a ieşit la iveală după ce episcopul din zonă a depus o plângere penală când a observat dispariţia obiectelor preţioase din biserici, iar ancheta a scos la iveală detaliile surprizătoare. În urma percheziţiilor realizate în camera călugăriţei, carabinierii au găsit brăţări de aur şi alte bijuterii în coşul de rufe murdare unde fuseseră ascunse.

Din primele estimări bijuteriile fuseseră furate din cel puţin 10 parohii, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 80.000 de euro.  În acest moment stareţa se află în arest la domiciliu şi va răspunde pentru faptele sale în faţa judecătorilor italieni. 

Subiecte în articol: Italia furt calugarita
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile