Antena 3 CNN Externe Mărturia unei femei aflate în grădinița din Lugansk, bombardată joi | Liderii occidentali au avertizat că Rusia fabrică pretexte pentru invazie

Mărturia unei femei aflate în grădinița din Lugansk, bombardată joi | Liderii occidentali au avertizat că Rusia fabrică pretexte pentru invazie

Lovită joi de un proiectil de artilerie, grădinița din satul Stanița-Luganska se află în teritoriul aflat sub controlul forțelor guvernamentale, aproape de așa-numita linie de contact care separă pozițiile deținute de armata Kievului și cele ale separatiștilor pro-ruși.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Grădinița este găzduită într-o clădire cu două nivele și este folosită de 20 de copii și 18 adulți.

Proiectilul de artilerie care a lovit clădirea a făcut o gaură mare, aproape circulară, prin peretele gros din cărămizi.

Copiii erau în interiorul clădirii la momentul impactului, însă niciunul nu a fost rănit.

Iulia Semenenko lucrează la grădinița din Stanița-Luganska și povestește cum a fost resimțit incidentul, care ar fi putut avea urmări tragice și pentru producerea căruia armata ucraineană și separatiștii se acuză reciproc.

"Copiii luau micul dejun și urmau să intre la clasă la ora 9 dimineața, conform orarului, în sala care a fost lovită. Din fericire, nu au fost răniți. Doar angajații au fost șocați de tirul de artilerie", spune ea.

Liderii din Occident au avertizat, joi, asupra iminenței unei invazii a Rusiei și au cerut Moscovei să nu creeze în mod artificial un pretext care să justifice o astfel de acțiune.

Secretarul american de stat Antony Blinken a arătat că o invazie a Rusiei ar urma să se facă în trei etape: mai întâi, ar apărea și ar fi distribuită de presa rusă o relatare despre presupuse atrocități comise de ucraineni împotriva etnicilor sau cetățenilor ruși.

Decidenții politici din Rusia ar urma să se întrunească, să condamne pretinsul genocid și să decidă represaliile.

Ultima etapă ar presupune intervenția militară, care ar angaja tiruri cu rachete și aviație, pentru a deschide calea ofensivei terestre.

Președintele Joe Biden a estimat că un astfel de scenariu s-ar putea materializa în câteva zile.

Subiecte în articol: Stanița-Luganska gradinita Ucraina invazie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet