Antena 3 CNN Sport JO 2024 Sportivii români s-au întors de la JO 2024. Mama Sabrinei Voinea, despre scandalul medaliilor: „Merg până-n pânzele albe”

Sportivii români s-au întors de la JO 2024. Mama Sabrinei Voinea, despre scandalul medaliilor: „Merg până-n pânzele albe”

de Ioana Coman    |   

Canotorii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi componenţii lotului de gimnastică au revenit, miercuri, în România. 

Canotorii români au obţinut cinci medalii la Paris

Canotoarele Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu au încheiat primele Finala A și au obținut astfel cea de-a doua medalie de aur a Romaniei la Canotaj, la Jocurile Olimpice 2024. Cealaltă medalie de aur la canotaj a fost obtinuta de Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin.

Canotorii romani revin acasă și cu 3 medalii de argint, obtinute de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş , Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel , precum și Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc.

Gimnastele lăsate fără medalie s-au întors în țară

Gimnastele Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea nu au urcat pe podium, după contestația americancelor, respectiv o depunctare cu o zecime pentru care România a depus deja plângeri la forurile internaționale. 

La gimnastică, România a ocupat locul 7, iar Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe 8 la bârnă şi 5 la sol, în timp ce Ana Maria Bărbosu a ocupat locul 4 la sol.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.

Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă. Arbitrele au considerat că Sabrina a ieșit de pe covor.

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a anunţat, marţi, că a cerut analiza Federaţiei Internaţionale de specialitate pentru eroarea de arbitraj din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, precizând totodată că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru repunerea în drepturi a Sabrinei Voinea, care a pierdut medalia de bronz în urma contestaţiei delegaţiei Statelor Unite ale Americii.

Mama Sabrinei Voinea: Nu renunț până nu se face dreptate

Camelia Voinea, mama gimnastei Sabrina Voinea, a făcut declarații, miercuri, pe Aeroportul Otopeni.

„Nu mă las, atâta timp cât știu ce dificultate a avut Sabrina la sol, cât de corect a executat și partea artistică și acrobatică. Au încercat să ne păcălească cu acea zecime.

De data asta chiar nu renunț, merg până în pânzele albe, până se va face dreptate. Eu nu cer medalia nimănui. Pot fi la egalitate, Sabrina cu cea din America, dar este clar că, Sabrina urcând cu acea zecime, are bronzul”, a afirmat mama Sabrinei.

Elisabeta Lipă: Avem potențial si avem obligația să avem grijă de sportivii noștri

„E momentul mulțumirilor. Toți sportivii își doresc să ajungă acolo și au fost cei mai buni dintre cei buni, la aceasta ediție.

Îi felicit în primul rând pe cei care nu au urcat pe podium, dar au meritat. Felicitări și medaliaților, campionilor olimpici. Când am plecat azi, România era pe locul 16 datorită acestor sportivi. Avem potențial si avem obligația să avem grija de ei, de sportivi.

Toată viața mea am fost alături de gimnastică pentru că gimnastica a stat mereu alături de canotaj. Când vezi un prieten în suferință, îi intinzi mâna. N-o să uit toata viața mea imaginea Anei cu steagul în mână și momentul când apare pe locul 4. Nu pot uita agitația și starea Cameliei când a văzut exercițiul aproape perfect și rezultatul nedrept. 

Sabrina, ai grija de mama! Ana, putere. Ce nu te doboară, te întărește! Ai pierdut o lupta, nu un război!”, a declarat, la rândul său, Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Sabrina Voinea: Sper ca problema să se rezolve

„Sper ca problema să se rezolve până la capăt și să ne bucuram de un rezultat bun așa cum ne-am bucurat când am terminat exercițiul. Îi felicit pe toți și vouă vă mulțumesc pentru că ne-ați fost alături”, a afirmat gimnasta Sabrina Voinea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile