Antena 3 CNN Sport JO 2024 Sportivii din Satul Olimpic au găsit viermi în mâncare, acuză înotătorul britanic Adam Peaty

Sportivii din Satul Olimpic au găsit viermi în mâncare, acuză înotătorul britanic Adam Peaty

de Georgiana Marina    |   

Înotătorul britanic Adam Peaty a susținut că sportivii de la Jocurile Olimpice de la Paris au găsit viermi în mâncare, scrie The Guardian. De șase ori medaliat olimpic, Peaty s-a plâns de cantitatea și calitatea mâncării primite, despre care a spus că afectează performanțele sportivilor.

"Alimentația nu este suficient de bună pentru nivelul așteptat de la sportivi. La sfârșitul zilei, trebuie să dăm tot în competiții. La Tokyo mâncarea a fost incredibilă, la fel și la Rio de Janeiro...

Dar, de data aceasta, nu sunt suficiente opțiuni de alimente cu proteine, se formează cozi lungi și așteptăm câte 30 de minute ca să mâncăm. Vreau să mănânc carne, am nevoie de carne pentru a concura și asta mănânc acasă, așa că de ce aș schimba ceva?

Îmi place și peștele, dar oamenii au găsit viermi. Nu e bine. Vreau doar ca sportivii să aibă parte de cele mai bune condiții. Și cred că ei sunt cei care pot face cel mai bine cunoscută situația", a declarat Adam Peaty.

Un purtător de cuvânt al JO Paris 2024 a declarat: „Îi ascultăm pe sportivi, luăm foarte în serios feedback-ul lor. De la deschiderea Satului Olimpic, partenerul nostru Sodexo Live! a lucrat în mod proactiv pentru a adapta rezervele de alimente la nevoile în creștere și la consumul real observat în primele zile. Ca urmare, cantitățile anumitor produse au crescut semnificativ și a fost desfășurat personal suplimentar pentru a asigura funcționarea fără probleme a serviciului”.

Între timp, sesiunea de antrenament a atleților pentru maratonul de înot a fost anulată marți, deoarece îngrijorările cu privire la calitatea apei din Sena au continuat. Sportivii trebuiau să se antreneze pentru a se familiariza cu condițiile înainte de maratonul de 10 kilometri feminin de joi și de cursa masculină de vineri, dar evaluările calității apei au constatat că nivelurile de E.coli erau prea mari în râu.

O declarație a World Aquatics a spus: „Evaluarea calității apei a arătat că nivelurile de E.coli au variat între 326 și 517 (considerate „foarte bine” până la „bun”) la cele patru puncte de colectare efectuate pe 5 august între orele 5:00 și 6:00. Cu toate acestea, nivelurile de enterococi au depășit pragurile maxime ale World Aquatics în timpul analizei de dimineață. Ultimele probe de enterococi (prelevate între orele 12:30 și 13:20 pe 4 august) au arătat niveluri care depășesc pragurile maxime acceptabile World Aquatics.”

O altă sesiune de antrenament este programată pentru miercuri dimineață.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile