Antena 3 CNN Sport Sportivă româncă la JO, fără susținerea Federației. Schioarea a fost sponsorizată de familie

Sportivă româncă la JO, fără susținerea Federației. Schioarea a fost sponsorizată de familie

Ania Caill reprezintă România la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru a doua oară la rând, deşi, cu numai patru luni înainte de startul competiţiei din Coreea de Sud, schioarea a rămas fără susţinerea financiară a Federaţiei. Cu sprijinul mamei ei, sportiva va încerca să obţină un rezultat cât mai bun la Olimpiadă, în probele de coborâre şi super G.

O accidentare la genunchi şi un conflict cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon au pus în pericol participarea schioarei Ania Caill la Jocurile Olimpice de Iarnă. Sportiva a rămas, pentru o perioadă, fără finanţare federală şi fără antrenor, dar lucrurile au revenit la normal. Ania Caill a început deja să primească bani pentru perioada în care nu a avut sprijin bănesc din partea Federaţiei. În plus, relaţia schioarei cu oficialii români s-a îmbunătăţit semnificativ, odată cu startul Jocurilor Olimpice.

„Aici totul e în regulă. Se comportă foarte bine cu mine. Relaţia e una normală, atmosfera e bună şi aşa trebuie să fie, să fiu într-o atmosferă bună pentru cursele mele”, spune sportiva. 

Ania Caill va concura în probele de viteză, coborâre şi super G. Mama ei va fi alături de ea, pe pârtie, pentru a o încuraja.

„Am un mare noroc să o am pe mama mea, care mă ajută extrem de mult pe partea administrativă şi pe partea psihică. Fără ea, sigur nu puteam să ajung până aici”, a mai precizat Ania.
 
Mama schioarei a fost cea care i-a oferit ajutor moral şi logistic. Ea şi-a plătit singură deplasarea în Coreea de Sud, unde este cazată în afara satului olimpic şi îşi poate vizita fiica doar după un program strict. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile