Antena 3 CNN Life Sănătate Spitalul oncologic care se impune ca un etalon în sistemul sanitar din România. Tratamentul este decontat

Spitalul oncologic care se impune ca un etalon în sistemul sanitar din România. Tratamentul este decontat

Ioana Coman
3 minute de citit Publicat la 09:26 18 Noi 2024 Modificat la 10:43 20 Noi 2024

Un spital oncologic din Târgu Mureş se impune ca etalon în sistemul sanitar din România. Echipamentele de ultimă generaţie şi cadrele medicale îi ajută pe pacienţii din toată ţară să găsească cele mai bune soluţii pentru probleme lor. Întinsă pe o suprafaţă de 11.000 de metri pătraţi, unitate medicală are 52 de saloane şi 116 paturi de spitalizare. De asemenea, în policlinica spitalului sunt 11 cabinete de consultații, care acoperă 18 specialități, unde pacienţii primesc cele mai bune tratamente. Spitalul dispune de primul PET-CT din judeţ, iar serviciile sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Totul a fost posibil în urma unei investiţii de 33 de milioane de euro.

Spitalul ocologic din Târgu Mureş oferă pacienților cele mai bune tratamente și tehnologii disponibile pe piaţă în acest moment.

Mirela Cîmpean, manager Spitalul oncologic Medex: Avem aparatură unică atât în zonă, cât și cât și în în țară. Configurația de echipamente pe care o avem la momentul actual asigură o gamă largă de investigații și tratamente pe care le putem oferi pacienților noștri, dar prin ceea ce intenționăm să dotăm în viitor, serviciile pe care le vom oferi vor avea o componență mai largă și va asigura inclusiv acoperire nevoii de tratament pentru un număr mai mare de pacienți.

Unitatea medicală are o suprafaţă de 11 mii de metri pătraţi, 52 de saloane şi 116 paturi de spitalizare. De asemenea, în policlinica spitalului sunt 11 cabinete de consulaţii, care acoperă 18 specialităţi.

Cristina Țuțuianu, medic specialist chirurgie generală, Spitalul oncologic Medex: E ca-n filme exact. Cred că ăsta e visul oricărui medic să lucreze într-un mediu plăcut atât estetic, când lucrăm în spital să se vede totul nou, și bineînțeles confortul de a trimite pacienții, de a reveni pacienții după investigațiile la care sunt trimiși. Eu cred că spitalul acesta cu toate dotările pe care le are este visul oricărui medic să lucreze într-un astfel de mediu.

Echipamentele de ultimă generație fac diferenţa în lupta cu boala.

Conf. univ. dr. Daniel Malița, Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș: Cu ajutorul acestei metode de investigație putem considera că suntem cu un pas mic înaintea bolii, adică înaintea evoluției bolii. Noi putem să cuantificăm existența unei viitoare leziuni a unei determinări secundare noi sau a unei recidve tumorale înainte de a o vedea morfologic 100%, adică înainte de a identifica utilizând celelalte mijloace clasice de imagistică,  fie CT, rezonanță magnetică chiar.

Conf. Ioana Hălmaciu, medic primar radiolog, Spitalul oncologic Medex: Fiecare medic face medicină pentru a avea rezultate foarte bune pentru a ajuta pacienții și a se simți și el împlinit. Pentru noi este extrem de important să avem aparate de calitate, examinarea să se facă în parametri optimi ca să putem și noi să avem un rezultat pe măsură și să ajutăm pacienții pentru că până la urmă acesta este scopul. 

Pacienţii din toată ţara pot beneficia de serviciile pe care spitalul oncologic din Mureș le oferă.

Sergiu Turturică, medic specialist chirurgie cardiovasculară: Căutam să găsim cea mai bună optiune pentru a reduce timpul, pentru a crește performanța și pentru a oferi cele mai bune servicii pacienţilor noștri. Toți pacienții care sunt asigurați pot să ia bilet de la medicul de familie și vor fi consultați, investigati vor primi tratament. Întreaga structura a spitalului e în relație cu casa de sănătate. Din toate judetele țării pot veni pacienți pentru a fi trataţi.

Aparatura imagistică de nouă generație are o utilitate extrem de mare pentru pacienții oncologici.

Adriana Maria Blendea, medic cardiolog, Spitalul oncologic Medex: În timpul chimioterapiei pot apararea modificări subclinice, pacientul să nu resimtă modificări iar cu ajutor aparaturii putem detecta din timp aceste modificări și cu supravegherea medicului oncolog se va da terapia conformă. Inima este studiată înaintea terapiei oncologice și pe parcursul terapiei oncologice ca să putem administra medicația corespunzătoare pentru a preveni un fenomen de decompensare acută a inimii sau chiar deces din cauză cardiacă.

În timpul tratamentului oncologic, ajutorul psihologului este unul extrem de important.

Ana Maria Hambețiu, psiho-oncolog: Să se gândească așa că în momentul în care intră în acest cabinet, să aducă cu ei grijile și problemele și să le lase aici și să-și facă curaj să rostească chiar și cele mai adânci și intime gânduri. În boala aceasta este foarte greu să poți povesti cu cei apropiați pentru că se declanșează un dublu mecanism, și anume, ne dorim să-I protejăm pe cei dragi nouă de suferința prin care noi trecem și ascundem suferința noastră.

Mirela Cîmpean, manager Spitalul oncologic Medex: Spitalul Oncologic Medex este darul lui Dumnezeu pentru oameni. De fapt, noi nu putem realiza mare lucru fără ajutorul divin.  Noi credem că toate sunt conduse de Dumnzeu și el creează mijloacele, oportunitățile pentru ca să putem realiza ceea ce realizăm.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole