Spitalul modular de la Pipera ar trebui să fie dat în folosinţă de marţi.
Cei care au făcut acest anunţ, au fost premierul Florin Cîţu şi secretarul de stat Raed Arafat.
"Facem această vizită să vedeam etapa în care este spitalul. De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi. Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta. În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale", a precizat Raed Arafat.
El a spus că personalul care va activa va fi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, suplimentat şi din afara ASSMB.
Ministrul Sănătății: "Marți seară începe transferul primilor pacienți în spitalul modular din Pipera"
Marți seară începe transferul primilor pacienți în Spitalul modular din Pipera, a anunțat ministrul Sănătății Cseke Attila.
El a mai declarat că se lucrează în continuare la operaționalizarea restului de paturi, existând încă 100 concentratoare de oxigen. Ministrul a precizat că în ședința de marți Consiliul General al Municipiului București va emite două hotărâri care vor sprijini operaționalizarea spitalului Pipera, inclusiv o rectificare bugetară care va acoperi cheltuieli necesare instituției.
100 de pacienţi vor fi internaţi la spitalul modular din Pipera
Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiți doar 100 de pacienți. În prima fază personalul de la Pipera va fi asigurat de către spitalul Victor Babeș, cu 64 de persoane din care 14 medici, a mai precizat Cseke Attila.
Deocamdată nu se știe de la ce spitale vor fi aduși pacienții COVID în Spitalul din Pipera. Sigur este că vor fi pacienți care deja sunt evaluați, iar Centrul Național de Coordonare a Interventiei va stabili împreună cu spitalele cazurile transferate în noua facilitate sanitară. "Ei vin în momentul în care se știe sigur că au nevoie de oxigen", a declarat ministrul care a explicat că spitalul se bazează în principal pe acest specific al furnizării de oxigen bolnavilor COVID în stadii grave.
De asemenea, azi au ajuns în ţara noastră şi 200 de concentratoare de oxigen, solicitate prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene.
[GAL layout="5"]