Antena 3 CNN Coronavirus Secția COVID de la Grigore Alexandrescu, plină de copii intubați. Laurențiu Ulici: Grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni - 1 an!

Secția COVID de la Grigore Alexandrescu, plină de copii intubați. Laurențiu Ulici: Grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni - 1 an!

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 12:53 24 Aug 2021 Modificat la 12:53 24 Aug 2021

”Avem cinci paturi ATI COVID. Ele sunt pline. Valul patru a început, crește numărul de pacienți mai ales în sfera pediatrică. Grupa de vârstă cea mai afectată este 6 luni - 1 an. ATENȚIE! Majoritatea copiilor care vin cu COVID sunt cu părinți nevaccinați și, din păcate, mulți dintre ei nu cred în virus. 

Simptome grave! A crescut foarte mult numărul pacienților cu manifestări grave. Sunt pacienți intubați, cu manifestări respiratorii. La copii.. ”, a declarat Laurențiu Ulici, manager Spitalul Grigore Alexandrescu.

Alertă în România. Varianta Delta a coronavirusului ucide tot mai mulți tineri fără comorbidități

Problemele create de valul 4 și de mutația Delta a noului coronavirus stârnesc foarte multe îngrijorări. Potrivit bilanțului uneia dintre unitățile de primă linie în lupta împotriva COVID-19, Spitalul "Victor Babeș" din Capitală, în ultimele zile s-au înregistrat patru decese ale unor bărbați cu vârste de 32, 37, 53 și 62 de ani, toți nevaccinați și fără comorbidități.

Managerul Spitalului "Victor Babeș", conf. dr. Simin Aysel Florescu, trage un semnal de alarmă în privința acestui fapt extrem de îngrijorător: tulpina Delta este cu mult mai periculoasă decât variantele anterioare și mulți tineri ajung la spital în stare gravă.

"Din păcate, este un lucru absolut dramatic, nu numai îngrijorător, pentru că este vorba despre pacienți care aveau familii tinere, copii mici, care nu aveau niciun fel de boli cunoscute și nimic din cele pe care să le putem diagnostica noi, erau deci niște oameni sănătoși, și care au murit cu zile din cauza acestei boli din simplu motiv pentru că nu erau vaccinați și, în al doilea rând, pentru că au venit la spital foarte târziu din momentul în care a debutat simptomatologia bolii. Au venit către ziua a zecea de le debut, lucru care face sarcina noastră aproape imposibilă", a explicat dr. Simin Florescu, într-o intervenție telefonică, luni, la "Punctul de Întâlnire".

Potrivit medicului, valul al patrulea vine cu o tulpină mutantă virală care determină cazuri mai grave.

"Deja, în mai multe țări ale lumii se vorbește despre cazuri la copii, în afară de cele la adulții tineri pe care le vedem noi deocamdată. Este vorba de o tulpină care, din fericire, este încă acoperită de vaccinurile existente. Avem armele cu care să luptăm împotriva acestei tulpini - de ce nu le folosim? Aceasta este întrebarea și stupefacția noastră, a doctorilor", a mai spus medicul.

Întrebată dacă a văzut ca medic vreun pacient cu o evoluție dezastruoasă care să fi regretat că nu s-a vaccinat, dr. Simin Florescu a răspuns:

"Din păcate, la cei care au ajuns să decedeze prin COVID n-au mai apucat să-și exprime această opțiune, dar am auzit din partea familiilor aceste remarci și aceste regrete care erau mult prea tardive".

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole