Antena 3 CNN Coronavirus Spitalele din România, la un pas de o criză a oxigenului! Medic: Cantitatea de oxigen consumată a crescut de 4 ori, din iulie până acum

Spitalele din România, la un pas de o criză a oxigenului! Medic: Cantitatea de oxigen consumată a crescut de 4 ori, din iulie până acum

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 12:50 18 Noi 2020 Modificat la 12:50 18 Noi 2020

Spitalele sunt aproape la limita în ceea ce privește rezervele de oxigen ale spitalelor, pentru pacienții cu COVID-19. Sunt doar trei producători de oxigen în România, care abia mai fac față cererii.

Cantitatea de oxigen consumată în spitale s-a dublat anul acesta. Directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală, Victor Cauni, a explicat în direct la știrile Antena3 care este situația rezervelor de oxigen din spitale:

"În această perioada, oxigenul a devenit cel mai important, cel mai utilizat și, datorită consumului, cel mai scump medicament. S-au demarat negocierile pentru a introduce un nou stocator de oxigen, de 10.000 de litri." 

Medic: Cantitatea de oxigen a crescut de 4 ori din luna iulie până acum, datorită numărului mare de pacienți

Victor Cauni a subliniat că oxigenul este utilizat mai ales în secțiile ATI, dar fiecare pacient care are nevoie de oxigen îl primește, chiar dacă este internat într-o secție non-ATI. Acesta a dat detalii si despre pacienții tratați până în prezent la Spitalul Colentina.

"De la începutul pandemiei, în cele două secții ATI au fost internați aproape 500 de pacienți. Un pacient de ATI nu este doar pus într-un pat și legat la aparat. Există un efort parmenent al echipei de AȚI: al medicului, al asistenței, al infirmierei."

Directorul medical al Spitalului Coletina: "Pentru a suplimenta, în cadrul spitalului, cele 29 de paturi, nu avem nici personal medical, nici posibilități tehnice."

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole