Antena 3 CNN Politică Spitale construite prin PNRR cu precădere în Ardeal | Ce zone au fost ocolite

Spitale construite prin PNRR cu precădere în Ardeal | Ce zone au fost ocolite

Ardealul este principalul beneficiar al spitalelor PNRR, acuză PSD. Zone precum cele din sud şi est au fost omise din PNRR, iar la mijloc sunt criterii politice, spun social-democraţii.

de Mădălina Mihalache    |   

Faptul că nu au fost nişte criterii clare stabilite pentru proiectele care au fost cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este principala nemulţumire a PSD.

Ce susţin cei din PSD, inclusiv ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este că mai multe primării din ţară au transmis către Ministerul Sănătăţii, atunci când era redactatat PNRR, că anumite proiecte care se află în desfăşurare să fie finanţate prin PNRR.

O astfel de situaţie este la Primăria Craiova, acolo unde Lia Olguţa Vasilescu susţine că a transmis mai multe solicitări la Ministerul Sănătăţii pentru ca Spitalul de Pediatrie să fie finanţat prin PNRR.

Situaţii similare sunt şi la Timişoara, dar şi la Reşiţa.

Au fost stabilitate 49 de obiective de spitale care ar urma să primească finanţare, iar dintre acestea Ministerul Sănătăţii trebuie să aleagă 25 de spitale.

Însă mare parte din aceste investiţii sunt concentrate în Ardeal, în timp ce sudul şi estul ţării primesc foarte puţin, susţin social-democraţii.

Subiecte în articol: PNRR PSD Ardeal
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă