Antena 3 CNN Life Sănătate Un spital oncologic dotat cu echipamente de ultimă generaţie se deschide la Târgu Mureş

Un spital oncologic dotat cu echipamente de ultimă generaţie se deschide la Târgu Mureş

Spitalul Oncologic Medex din Târgu Mureş îş va deschide porţile în această săptămână şi va avea peste 100 de paturi.

Unitatea medicală este un proiect social unic în România, unde pacienții vor primi un diagnostic precis prin intermediul celor mai performante echipamente. 

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro. 

„Spitalul oncologic Medex este conceput ca un centru de prevenţie, diagnostic şi tratament şi este dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie”, a precizat Mirela Cîmpian, directorul general al spitalului oncologic Medex.

Spitalul are 116 paturi, 11 cabinete medicale ambulatorii, patru laboratoare pentru analize medicale, dar şi o farmacie cu circuit închis.

„Inițiativa fundației nonprofit pentru spitalul oncologic Mureș de a redefini standardele în tratamentul oncologic și a oferi o nouă perspectivă s-a concretizat prin edificarea spitalului oncologic Medex. 

Acesta este rezultatul unei viziuni îndrăznețe și al unui efort colectiv remarcabil, din dorința de a dărui și a face ceva semnificativ pentru comunitate”, spune Remus Aurel Bența, membru fondator al edificiului, acționar şi om de afaceri.

Spitalul oncologic Medex se va deschide vineri, în urma unui parteneriat cu o universitate de renume din Statele Unite ale Americii.
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile