Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PĂMÂNTULUI. Viitorul nu este atât de sumbru. Ce înseamnă ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI. Viitorul nu este atât de sumbru. Ce înseamnă ZIUA PĂMÂNTULUI

1 minut de citit Publicat la 21:24 22 Apr 2016 Modificat la 21:24 22 Apr 2016

ZIUA PĂMÂNTULUI. Google celebrează ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle special.  Motive de îngrijorare există fără nicio îndoială. Schimbările climatice sunt cât se poate de reale și ar trebui să ne preocupe viitorul acestei planete. E adevărat. Și e de rău. Însă nu este tot adevărul.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Pentru prima dată în istorie, 195 de țări au căzut de acord să pornească o luptă comună împotriva poluării. Iar acordul este unul crucial.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Vom renunța la combustibilii fosili

ZIUA PĂMÂNTULUI. Dacă vrem să schimbăm viitorul, trebuie să renunțăm la combustibilii fosili. Partea bună este că alternativele devin din ce în ce mai ieftine. Costurile energiei solare, de exemplu, au scăzut cu 50% în ultimii șapte ani.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Investițiile în energia curată anul trecut au fost considerabil mai mari decât în cele tradiționale. Sumele cheltuite de autoritățile din majoritatea țărilor au ajuns la 286 de miliarde, o sumă mai mare decât în orice alt an.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Mașinile electrice sunt tot mai populare

ZIUA PĂMÂNTULUI. Mașinile electrice sunt din ce în ce mai populare. Printre factorii cei mai importanți ai poluării se numără autovehiculele. Iar mașinile electrice sunt din ce în ce mai frumoase și mai accesibile. Există chiar cel puțin o marcă pentru iubitorii mașinilor cu valențe sportive. Iar guvernele sprijină tot mai mult clienții care își doresc o mașină electrică.

ZIUA PĂMÂNTULUI. China vrea să oprească schimbările climatice

ZIUA PĂMÂNTULUI. Nu în ultimul rând, este de o importanță colosală faptul că și China s-a alăturat țărilor care vor să oprească toate aceste schimbări climatice. Sunt deja cunoscute nivelurile ridicole ale poluării din China, o economie gigantică, într-o continuă creștere, care se bazează aproape exclusiv pe energia obținută din combustibili fosili. Iar China a anunțat un plan de a reduce semnificativ emisiile de carbon. Da, China este țara care poluează cel mai mult atmosfera.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole