Antena 3 CNN Externe Spectacol pe Calea Victoriei din București. Avioane, câini soldați și automobile de epocă au defilat în cinstea militarilor români

Spectacol pe Calea Victoriei din București. Avioane, câini soldați și automobile de epocă au defilat în cinstea militarilor români

de Adrian Dumitru    |   

A fost spectacol azi în București – aeronave ale aeroclubului României, câini de luptă și automobile de epocă au defilat în cinstea militarilor români. Ceremoniile au adunat mii de oameni și se desfășoară pe parcursul întregii zilei.

Spectacolul a început la ora 11:00 pe Calea Victoriei. Avioanele Aeroclubului Român au dat startul paradei dedicate militarilor români. Concomitent, militari din regimentul de onoare „Mihai Viteazu”, detașamente ale forțelor terestre, dar și jandarmi și polițiști au încântat publicul.

„Pe lângă structuri aparținând Armatei Române, Jandarmeriei și partenerului american, vom avea și o defilare a mașinilor de epocă.

Ideea acestor mașini de epocă, în care vom avea și veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial, dar și elevi și studenți militari este de avea un arc peste timp, de simboliza această tranziție peste timp”.

Zecile de mașini de epocă i-au urmat pe soldați în marșul organizat – e surpriza acestei parade militare – autoturisme ce datează din anii 1930-1940, care au defilat pe Calea Victoriei pe o distanță de 4-5 kilometri.

Printre cei prezenți a fost și Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN.

„E un Jeep Willys din 1945, achiziționat din Germania, evident rămas acolo după Al Doilea Război Mondial, a fost visul meu de mult și am reușit să-l îndeplinesc acum. Sigur, trebuie să învăț să mă murdăresc pe mâini acum.

Cred că azi se reușește să fie mai mult decât o depunere de coroane și trei discursuri așa cum se întâmpla de fiecare dată”, a spus jurnalistul.

De pe margine, mii de oameni au aplaudat parada dedicată Zilei Armatei Române. Calea Victoriei a devenit casă inclusiv pentru forțele de operațiuni speciale sau a scanfandrilor și câinilor EOD (Explosive Ordnance Disposal).

Spectacolul, denumit „Onor Armatei Române” se închide după ora 22:00

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile