Cumpărăm pește cu gândul de a mânca sănătos, însă în realitate ne otrăvim corpul. Astfel că, în locul de ”grăsimile bune” Omega 3 ne hrănim cu mercur și plumb, iar în loc de proteine ne intoxicăm cu tot felul de toxine.
Specialiștii din sănătate au luat în vizor două tipuri de pește: somonul și pangasiusul, respectiv cel mai scump și cel mai ieftin pește.
O analiză arată că s-a găsit mercur și plumb, în peștii din magazine.
Ambele tipuri de pește ne dau peste cap sănătatea.
Deși face parte din categoria de lux a alimentelor, somonul de la noi de pe piață este, în general, cel de cultură care este hrănit artificial, spun nutriționiștii.
Prețul mare nu ne garantează și faptul că peștele este mai sănătos. Dimpotrivă, cel crescut în captivitate ne poate face mai mult rău decât bine.
Specialiștii spun că mulți pești de cultură sunt crescuți într-un bazin de tipul unei căzi, iar pe fundul apei este plin de reziduuri.
La fel de toxic este și pangasiusul.
Astfel, nutriționiștii ne recomandă să consumăm peștele local.