Doctorul Simona Tivadar a explicat în emisiunea „Voi cu Voicu” ce înseamnă postul și ce ar trebui să mâncăm atunci când suntem în abstinență culinară.
„Medicina a demonstrat că da, postul este bun, singura speranță la longevitate este reducerea caloriilor după 60-65. Să nu uităm că îmbătrânim, nu doar pe dinafară, ci și pe dinăuntru. Se vede prin alterări ale mucoaselor, peste care trece mâncarea noastră. Activitatea noastră este diferită de a generațiilor trecute. Pe măsură ce înaintezi să mânânci alimente digestive, dar dacă ești activă, atunci se mănâncă mai mult. Trebuie să mănânci așa cum îți cere vârsta. Recomand două zile de post. De sâmbătă seara până duminică la prânz să nu mănânci, suprapunându-te pe ritualul religios.Trebuie să nu se îndoape. Postul înseamnă austeritate. Nu înseamnă multe calorii, dacă ești credincios respecți postul în totalitate. Mănânci mai puțin. Caloriile vin din grăsimi. Fasole, mazăre, năut”, a declarat specialista în nutriție.