Antena 3 CNN Externe Spargere la Ambasada Iordaniei din Paris: Hoții au furat un computer cu date sensibile, un ceas de 15.000 euro și cheile ambasadorului

Spargere la Ambasada Iordaniei din Paris: Hoții au furat un computer cu date sensibile, un ceas de 15.000 euro și cheile ambasadorului

de Andreea Ştefan    |   

Ambasada Iordaniei din Franţa, situată în Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost spartă în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Parchetul din Nanterre. Conform unei surse din cadrul poliţiei, un computer care conţinea informaţii sensibile a fost raportat ca fiind „dispărut”. De asemenea, hoții au plecat și cu cheile de la locuința ambasadorului.

Ambasadorul Dr. Sufyan Qudah, purtătorul de cuvânt al ministerului, a confirmat că doar bunuri au fost furate din ambasadă.

Autoritățile se coordonează în prezent cu oficialii francezi pentru a investiga incidentul și a se asigura că autorii sunt reținuți și aduși în fața justiției.

Hoțul sau hoții au dat spargerea la Ambasada Iordaniei din Franța, de la Neuilly-sur-Seine, în noaptea de miercuri spre joi. Alarma a fost dată joia aceasta, puțin după ora 10.00, când personalul ambasadei a observat semne de efracție pe o ușă a clădirii, situată la numărul 80 al foarte șicului bulevard Maurice-Barrès, vizavi de Bois de Boulogne, notează Le Parisien.

Odată ajunși înăuntru, infractorii au intrat în biroul ambasadorului înainte de a vizita alte câteva încăperi. Hoții au furat un ceas Rolex în valoare de aproximativ 15 000 de euro, peste 12 000 de euro în numerar, un seif care conținea patru pistoale și muniție și au plecat și cu cheile de la locuința ambasadorului.

De asemenea, prada include și un computer, care nu poate fi exclus să conțină date sensibile. Pare a fi un furt menit să mascheze adevăratul obiectiv al intruziunii: computerul și ceea ce acesta conține. Evident, ipoteza este studiată foarte serios. Dar, în acest stadiu, cea a unui act comis de „simpli” spărgători este la fel de mult explorată.

Pentru a găsi spărgătorii și a stabili dacă furtul ceasurilor, al bancnotelor și al seifului a fost doar un pretext, parchetul din Nanterre a contactat imediat serviciul departamental de poliție judiciară (SDPJ 92). Ancheta se anunță a fi puțin complexă.

Subiecte în articol: ambasada iordaniei Franta jefuita hoti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile