Antena 3 CNN Externe Mapamond Spania este în stare de șoc după ce fiul unui actor celebru a fost condamnat pe viață în Thailanda pentru o crimă

Spania este în stare de șoc după ce fiul unui actor celebru a fost condamnat pe viață în Thailanda pentru o crimă

de Daniela Chihaia    |   

Un vlogger culinar și fiu al unui actor foarte popular în Spania a fost condamnat la închisoare pe viață în Thailanda pentru uciderea unui chirurg plastician.

Daniel Sancho Bronchalo a fost condamnat pentru uciderea lui Edwin Arrieta Arteaga, din Columbia, pe insula Koh Pha-ngan, din sudul Thailandei, în august 2023.

Bronchalo, în vârstă de 30 de ani, este fiul lui Rodolfo Sancho Aguirre, un actor spaniol cunoscut, și al Silviei Bronchalo, de asemenea actriță. Ambii părinți s-au aflat în sala de judecată joi, când a fost pronunțat verdictul, potrivit Sky News.

Sancho a spus în timpul procesului că a acționat în legitimă apărare, în momentul în care Arteaga a încercat să-l agreseze sexual.

El a susținut că s-au bătut, iar bărbatul de 44 de ani a căzut și s-a lovit cu capul de o cadă, și-a pierdut cunoștința și apoi a murit.

A negat că a premeditat crima, dar a recunoscut că a dezmembrat cadavrul și a aruncat bucăți din el în mare și pe uscat.

Imaginile de pe camerele de supraveghere obținute de poliție l-au arătat pe Sancho cumpărând un cuțit, mănuși de cauciuc, saci de gunoi și soluții de curățare de la un magazin înainte ca Arrieta să moară. Procurorii susțin că aceste dovezi susțin acuzația de omor cu premeditare pe care au formulat-o.

De asemenea, Poliția spune că Sancho a mărturisit crima, pe care a plănuit-o pentru că Arteaga l-a amenințat că va face publică relația lor de natură sexuală.

În declarația susținută în timpul procesului, Sancho a spus că își regretă faptele.

„Îmi pare rău că o viață a fost luată și că părinții au pierdut un fiu. Îmi pare rău că familia lui nu a putut să-l îngroape cum trebuie. Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut”, a spus el.

Pentru acuzația de ascundere și vătămare a unui cadavru, vloggerul a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare, care a fost redusă la jumătate, pentru că a mărturisit faptele.

Inițial, Tribunalul provincial din Koh Samui l-a condamnat la moarte pe Sancho, dar a comutat sentința ​​în închisoare pe viață pentru că acesta a cooperat în timpul procesului.

Elementele cazului - moartea violentă pe o insulă exotică, legăturile cu celebritățile spaniole și detaliile cutremurătoare - au făcut ca această poveste să provoace o undă de șoc în Spania. Cazul este atât de răsunător încât HBO a produs un documentar în limba spaniolă despre evenimente.

Bussakorn Kaewleeled, unul din avocații familiei victimei, a spus că rudele sunt mulțumite de pedeapsă, mai cu seamă că sentința include și o compensație financiară.

 

Subiecte în articol: Thailanda crime inchisoare pe viata
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile