Antena 3 CNN Life Sănătate Spanacul, o sursă generoasă de sănătate. Îmbunătățește vederea și este ideal pentru inimă

Spanacul, o sursă generoasă de sănătate. Îmbunătățește vederea și este ideal pentru inimă

Spanacul aduce numeroase beneficii sănătății, iar cei care îl includ în alimentație se pot bucura de rezultate uimitoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Sunt multe motive pentru care spanacul este o adevărată comoară pentru organism.

Bogat în vitamine și minerale, spanacul este o sursă generoasă de sănătate, mai ales dacă este consumat crud, în salate.

În această perioadă, producătorii români încep să aducă în piețe spanac cultivat în solar, precum și alte verdețuri extrem de sănătoase.

Spanacul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu, fier sau mangan.

Pentru 100 de grame de spanac, valorile nutriționale sunt:

  • calorii: 23;
  • proteine: 3 g;
  • grăsimi: 0 g;
  • carbohidrați: 4 g;
  • fibre: 2 g.

Beneficiile consumului de spanac

Îmbunătățește vederea. Datorită conținutului său ridicat de vitamina A și luteină, spanacul poate contribui la menținerea sănătății ochilor, precum și la prevenirea unor afecțiuni oftalmologice.

Ideal pentru sănătatea inimii. Consumul de spanac poate ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale, datotiră conținutului ridicat de potasiu.

Bogat în nutrienți. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier, calciu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.

Benefic pentru afecțiunile gastrice. În cazul unor probleme digestive, substanțele din spanac actionează precum un pansament gastric, care reduce inflamația.

Aur pentru păr și piele. Datorită cantităților mari de vitamina A, spanacul este ideal pentru îmbunătățirea aspectului părului și pielii. De asemenea, vitamina C ajută la producerea de colagen.

Întărește musculatura. Coenzima Q-10, antioxidant ce se regăsește în spanac, joacă un rol important în fortifierea musculaturii. De asemenea, datorită conținutului său ridicat de vitamina K și calciu, spanacul poate contribui la menținerea sănătății oaselor.

Referitor la contraindicații, spanacul trebuie evitat de cei cu litiază oxalică, renală sau biliară, notează doc.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile