Antena 3 CNN Actualitate Soţia lui Dorin Cioabă a fost ridicată de poliţişti și dusă la audieri. Regele Cioabă: „M-am speriat când am văzut maimuțele”

Soţia lui Dorin Cioabă a fost ridicată de poliţişti și dusă la audieri. Regele Cioabă: „M-am speriat când am văzut maimuțele”

2 minute de citit Publicat la 09:54 13 Sep 2017 Modificat la 09:54 13 Sep 2017

Update: Soţia lui Dorin Cioabă, Sighişoara, a fost ridicată, miercuri, de către poliţişti în urma percheziţiilor făcute la locuinţa familiei în dosarul de evaziune fiscală şi va fi dusă la audieri la sediul Poliţiei Mehedinţi. Dorin Cioabă a anunţat că sunt vizate două societăţi administrate de către Sighişoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi în valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii susţin că sunt fictive.

Regele Cioabă a făcut și primele declarații la Antena 3 despre perchezițiile din această dimineață. „Au venit cu mascații. E tipic poliției cu care acționează și organele de anchetare să facă circ. Vă dați seama suntem o familie de infractori. Erau și copiii. Mi-au bătut la ușă. Eu am și diabet. M-am speriat când am văzut maimuțele acolo. Ce am făcut? Am colaborat cu o firmă. Foarte bine. Ce nu avem voie?”, a declarat Regele Cioabă.

Știre inițială: Poliţiştii din Mehedinţi, sub coordonarea celor ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, efectuează miercuri dimineaţă 28 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor, urmând să fie puse în aplicare 32 de mandate de aducere, potrivit IGPR.

Activităţile se desfăşoară în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti. Printre firmele vizate de percheziţii sunt şi unele care aparţin familiei regelui Cioabă.

Conform unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

32 de persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole