Antena 3 CNN Actualitate Şoselele morţii distrug familii în fiecare zi. Ce soluţii au autorităţile pentru a opri accidentele

Şoselele morţii distrug familii în fiecare zi. Ce soluţii au autorităţile pentru a opri accidentele

România este pe primul loc la numărul de morţi în accidente rutiere, iar pe DN1 este, de departe, cel mai periculos drum din ţară. Principalele cauze ale tragediilor sunt viteza excesivă, neacordarea de prioritate sau starea proastă a şoselelor.

de Denisa Dicu    |   

Specialiştii spun că soluţii există, dar că autorităţile ar trebui să le şi pună în aplicare.

Un accident grav s-a produs noaptea trecută, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa pe şoselele din ţară, adolescenţi morţi în urma unui grav accident rutier. Acestea sunt informaţiile pe care le auzim tot mai des, din păcate. Iar cea mai recentă tragedie s-a petrecut pe drumul european 70, supranumit şi "Drumul Morţii".

Cinci persoane, printre care şi trei copii, toţi din oraşul Zimnicea, au murit după ce maşina în care se aflau s-a ciocnit cu un TIR.

Deşi suntem în secolul vitezei, ţara noastră pare că bate pasul pe loc la capitolul infrastructură. Doar în primele şase luni ale acestui an s-au produs 2078 de accidente rutiere, iar peste 700 de oameni şi-au găsit sfârşitul.

Peste 700 de români au murit în accidente în primele şase luni din 2022

"Principalele drumuri naţionale pe care s-au produs accidente rutiere grave au fost: DN1, DN7, DN2 şi DN6", a declarat Cristian Andrieş, ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR.

Fie că nu se asigură corect, fie că vizibilitatea este proastă, şoferii se avântă în depăşiri care le aduc moartea. În plus, drumurile cu o singură bandă pe sens sunt cele mai periculoase, spun specialiştii.

Soluţii ar exista pentru ca astfel de carnagii să fie evitate. Benzile alternative reprezintă doar una dintre soluţiile propuse de poliţişti pentru reducerea numărului de accidente. Momentan, astfel de benzi alternative funcţionează doar pe DN2, între Sineşti şi Moviliţa.

"Trebuie lăţite aceste drumuri, fie că vorbim de DN 2, fie că vorbim de DN6. Două benzi pe sens, parapet pe mijloc. Exemplu este parapetul de pe DN1, care a fost montat în iunie 2016. De atunci, nu se mai moare. Este dovada că de şase ani acolo nu a mai murit niciun om", a precizat Alex Vîlvoi, fondator al Asociaţiei România fără Gropi.

Statisticile sunt îngrijorătoare pentru ţara noastră: 11 accidente rutiere au loc zilnic pe şoselele morţii.

Subiecte în articol: accident
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion