Sosul de roșii cu mere este un preparat deosebit, fiind vorba despre o combinație aparte, care oferă savoare meselor de zi cu zi.
Combinate cu roșii, merele vor da o dulceață și un gust special sosului, care poate fi servit alături de majoritatea preparatelor.
De asemenea, sosul de roșii cu mere este o variantă sănătoasă a produselor găsite în comerț, fiind mai gustos decât orice ketchup găsit pe rafturile magazinelor.
În plus, adăugat în borcane sterilizate, sosul poate fi păstrat și peste iarnă.
Citește și: Băutura care lupta cu toxinele din corp şi asigură 106% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A
Ingrediente:
- un kilogram de mere
- un kilogram și jumătate de roșii
- două cepe
- o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
- o jumătate de linguriță de ardei roșu măcinat
- sare (după gust)
- o linguriță și jumătate de zahăr sau miere
- două linguri de oțet
- șase căței de usturoi
- ardei iute măcinat (după gust)
Mod de preparare:
Merele și roșiile se spală bine și se decojesc. În cazul merelor, se îndepărtează partea cu sâmburi și se toacă mărunt.
De asemenea, roșiile și ceapa se taie în bucăți mici. După ce au fost tăiate în bucăți mici, merele, roșiile și ceapa se pun la fiert într-o cratiță mare.
Acum este momentul să adăugați condimentele uscate, alături de sare și zahăr. Amestecul se lasă la foc mediu timp de 10 minute.
După ce au trecut cele 10 minute, sosul se îndepărtează de pe foc, se bate cu un blender și se lasă din nou la foc mediu, timp de 40 de minute.
După ce sosul a fiert, se adaugă oțetul și se mai lasă încă 15 minute pe foc. La final, sosul se toarnă în borcane sterilizate și se acoperă cu capace, fiind modul ideal în care poate fi păstrat pentru iarnă, potrivit stiridiaspora.ro.