Antena 3 CNN Economic Transporturi Sorin Grindeanu: „Sunt aproape 800 de kilometri de autostradă şi drum expres în execuţie în România”

Sorin Grindeanu: „Sunt aproape 800 de kilometri de autostradă şi drum expres în execuţie în România”

de Roxana Mihăiescu    |   

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat, joi, la Focşani, că sunt aproape 800 de kilometri de autostradă şi drum expres în execuţie în România, ceea ce înseamnă foarte multe materiale de construcţii şi forţă de muncă.

Întrebat despre drumul expres Focşani-Brăila, cel care va lega practic A7 de podul de la Brăila și care costă 14 milioane de euro per kilometru, ministrul Transporturilor a răspuns:

„Focşani-Brăila e dat către CNAIR, e în fază de licitaţie; se va ţine această licitaţie de către CNIR, de data aceasta, nu de către CNAIR. Ştiţi că s-a înfiinţat o nouă companie care se ocupă de investiţiile, fiind bornă în PNRR, investiţiile pe zona rutieră. E proiectul cel mai avansat pe care cred eu că îl gestionează cei de la CNIR şi o fac bine”, a precizat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a subliniat că sunt aproape 800 de kilometri de autostradă şi drum expres în execuţie în România și că asta înseamnă și o capacitate mare de forță de muncă.

„Asta înseamnă, exact ce spuneţi dumneavoastră, foarte multe materiale de construcţii, forţă de muncă şi aşa mai departe. Dar, prin schemele de ajutor pe care le-a gândit guvernul, am luat aceste măsuri umblând un pic şi la acele norme, acele STAS-uri, eu cred că facem faţă. Dovadă e ceea ce se întâmplă”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile