Antena 3 CNN Politică Sorin Cîmpeanu a prezentat măsurile luate la Școala Gimnazială George Bacovia, acolo unde un elev s-a aruncat de la etaj

Sorin Cîmpeanu a prezentat măsurile luate la Școala Gimnazială George Bacovia, acolo unde un elev s-a aruncat de la etaj

Maria Zărnescu
2 minute de citit Publicat la 14:48 23 Iun 2021 Modificat la 14:48 23 Iun 2021

"Măsurile sunt recomandate pe trei paliere. În primul rând sunt pentru Inspectoratul Școlar al Municipiului București, aici avem ca primă măsură, având la baza managementul defectuos identificat la nivelul directorului adjunct al școlii, se solicită inspectoratului demiterea acestuia.

A doua măsură, se recomandă securizarea managementului doamnei director a Școlii George Bacovia din Capitală, timp de șase luni, în vederea implementării soluțiilor de remediere a deficiențelor constatate pe parcursul controlului.

Trei, se recomandă inspecția generală la Școala Gimnazială George Bacovia, în conformitate su prevederile în vigoare.

Patru, se solicită întocmirea unei strategii proprii, care să mențină un climat social adecvat educației de calitate. (...) La nivelul fiecărei școli din București se va constitui un grup de combatere a bullying-ului, format din directorul școlii, consilierul, trei profesori pregătiți, reprezentanți elevi și reprezentanți părinți.

Al doilea palier, este al măsurilor implementate la nivelul Școli Gimnaziale George Bacovia, unde se solicită cercetarea disciplinară a consilierului școlar", a explicat Cîmpeanu, la Antena 3.

Un elev din Bucureşti, umilit şi bătut de colegi, s-a aruncat pe geamul clasei

Un elev de clasa a şasea la şcoala George Bacovia din Bucureşti, umilit şi bătut de colegi, s-a aruncat pe geamul clasei, în aplauzele copiilor care l-au îndemnat să sară.

Elevul nu a mai îndurat umilinţele şi bătăile primite şi chiar a spus, potrivit unor elevi ai şcolii, că vrea să moară pentru a scăpa.

Astfel, într-o pauză, copilul şi-a luat avânt şi a sărit pe geamul clasei, de la primul etaj al şcolii George Bacovia din Bucureşti, în timp ce alţi copii îl filmau cu telefoanele mobile, iar alţii îl îndemnau să sară şi îi spuneau că nu au curaj.

După ce s-a prăbuşit pe pământ, de la o înălţime de aproximativ cinci metri, elevul a rămas întins, în timp ce unii dintre colegii lui i-au anunţat pe profesori care, la rândul lor, au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, acolo unde medicii au stabilit că, din fericire, rănile suferite nu sunt grave. Ulterior, băiatul a fost transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru a fi consiliat.

Cazul elevului din Bucureşti a fost prezentat de jurnaliştii Observator.

Inspectoratul Şcolar General Bucureşti a deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul ce se putea transforma într-o tragedie.

Metode de ajutor pentru adolescenţii care suferă de depresie

"Simți că lumea îți fuge de sub picioare? Ai ajuns la capătul puterilor? Ia legătura cu noi ACUM! Suntem aici, 24 de ore din 24, pentru tine!". Aşa sună mesajul lansat de "despreHUB" - primul HUB antidepresie din România.

Astfel, adolescenţii care trec printr-o perioadă grea pot primi ajutor doar printr-un simplu apel gratuit la numărul 0374.456.420.

Specialiştii de la Helpline au explicat că apelurile sunt confidenţiale.

"Chiar dacă simți că lumea îți fuge de sub picioare și că viața nu mai este despre tine, ci despre suferința pe care o simți, soluții există întotdeauna. Haide să le discutăm împreună, pas cu pas, în ritmul tău, așa cum te simți confortabil", este mesajul cu care sunt întâmpinate persoanele care au nevoie de ajutor.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole