„Este un procent important, dar evoluția din ultimele săptămâni, progresul vaccinării personalului din învățământ, trebuie să recunoaștem, ritmul de vaccinare al personalului din învățământ a scăzut foarte mult”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.
Oficialul a precizat că în prezent se vaccinează în jur de 300 de angajați din învățământ zilnic, în timp ce la începutul campaniei de vaccinare, în perioada dedicată vaccinării acestora, numărul personalului din învățământ care se vaccina zilnic era de „mai multe mii”.
Peste un milion de copii s-au întors astăzi în băncile școlii
„Mâine vor merge la școală cu prezență fizică 1.400.000 de copii și mă refer aici la elevii din învățământul primar inclusiv clasa pregătitoare, mă refer la toți copiii din grădinițe.
Se adaugă, tot mâine, elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a XI-a din cele 2057 de localități care astăzi au înregistrat o rată de infectare sub 1 la mie.
Acestea sunt datele de astăzi, pe care se va lua decizia cu privire la modul în care se deschid.”, a declarat Sorin Cîmpeanu ieri, 4 mai, pentru Antena3.
Măsurile se schimbă de la o săptămână la alta
„Din păcate în cele 1024 de localități astăzi, în care rata de infectare este 1 la mie elevii de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a XI-a vor trebui să înceapă școala în sistemul online, cu toate neajunsurile de rigoare.
Nu ne rămâne decât să sperăm că rata de infectare va coborî în multe dintre cele 1.124 de localități, iar la nivelul zilei de vineri când se va lua decizia, pentru modul de derulare a cursurilor de săptămâna viitoare, să avem cât mai mulți elevi care vor avea șansa de a participa cu prezență fizică. Ne vom raporta la rata de infectare de vineri. În toate şcolile s-au făcut consilii de administraţie", a spus Sorin Cîmpeanu.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Cîmpeanu: „Avem nevoie de un telefon al copilului”
„Discrepanțele sunt foarte mari. Am spus-o și o repet, cu tristețe și onestitate în același timp. Principala problemă a sistemului de învățământ din România, nu este performanța. Principala problemă este echitatea (...) Să ridici nivelul de educație al acestor copii pe care i-ați prezentat într-o menieră impresionată în acest reportaj, nu este deloc un lucru simplu. Nevoia de sprijin este foarte clară. Poate avem nevoie, nu numai de un telefon al copilului. Avem nevoie de un e-mail al copilului, de o platformă a copilului, dacă tot vorbim cu toții atât de mult despre digitalizare.”, este de părere ministrul Educației.