Antena 3 CNN Externe Sora lui Kim Jong Un dă un ultimatum Coreei de Sud: „Va fi un dezastru”

Sora lui Kim Jong Un dă un ultimatum Coreei de Sud: „Va fi un dezastru”

de Bianca Chirilă    |   

Influenta sora a liderului nord-coreean, Kim Jong Un, a ameninţat sâmbătă Coreea de Sud cu un „dezastru oribil” dacă drone încărcate cu pliante de propagandă trec din nou frontiera, notează AFP, potrivit Agerpres.

„În momentul în care o dronă sud-coreeană va fi descoperită din nou pe cerul de deasupra capitalei noastre, se va produce cu siguranţă un dezastru oribil”, a declarat înt-un comunicat Kim Yo Jong, unul dintre cei mai importanţi purtători de cuvânt ai regimului nord-coreean.

Phenianul a afirmat vineri că vecinul de la sud a trimis drone cu pliante de propagandă în spaţiul aerian nord-coreean pe 3 octombrie, apoi miercuri şi joi.

Dronele au aruncat pliante de propagandă ostile regimului de la Phenian care conţineau „calomnii odioase”, potrivit agenţiei nord-coreene KCNA.

Ministrul sud-coreean al Apărării, Kim Yong-hyun, a negat iniţial afirmaţia, dar statul major interarme şi-a schimbat ulterior poziţia, declarând într-un comunicat că „nu poate confirma dacă acuzaţiile nord-coreene sunt adevărate sau nu”.

Refuzul Seulului de a confirma înseamnă că dronele au fost trimise de „gangsteri militari”, a mai declarat Kim Yo Jong sâmbătă.

„Un ultimatum”

Ministerul nord-coreean de Externe a adresat un „ultimatum” Coreei de Sud, cerându-i să înceteze ceea ce consideră a fi un lanţ de „provocări intolerabile”.

Fotografii prezentate a fi din pliantele de propagandă au fost publicate de presa oficială nord-coreeană, însoţite de o imagine neclară a unei „drone fără pilot”.

În ciuda încercărilor autorităţilor de a-i împiedica, activişti sud-coreeni lansează de ani de zile în direcţia nordului baloane care conţin propagandă şi dolari americani, acţiuni care au înfuriat Phenianul.

Din luna mai, Coreea de Nord a lansat aproape 5.000 de baloane încărcate cu gunoi spre sud, afirmând că sunt represalii la baloanele aruncând propagandă lansate de activiştii sud-coreeni.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, Phenianul a lansat vineri seară o nouă serie de baloane pline cu gunoaie.

Relaţiile dintre cei doi vecini sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, liderul nord-coreean Kim Jong Un numind în acest an Coreea de Sud drept „principalul inamic” al ţării sale. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile