Antena 3 CNN Politică Sondaj pentru Antena 3 CNN. Cum ar vota românii la prezidențiale. Ciolacu și Geoană pe primele locuri. Șoșoacă, la egalitate cu Lasconi

Sondaj pentru Antena 3 CNN. Cum ar vota românii la prezidențiale. Ciolacu și Geoană pe primele locuri. Șoșoacă, la egalitate cu Lasconi

de Bianca Chirilă    |   

Premierul Marcel Ciolacu ar obține 14% din voturi, în timp ce actualul secretar general adjunct al NATO ar câștiga 10% din voturi. Diana Șoșoacă și Elena Lasconi ar fi pe 3, la egalitate, cu 6%.

Pe următoarele locuri se află George Simion (5%), Nicolae Ciucă (3%), George Becali (1%), Călin Georgescu (1%) și Cristian Popescu Piedone (1%).

De asemenea, 50% dintre cei chestionați s-au declarat „indeciși”.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, 26% dintre respondenți au declarat că ar vota cu PSD, în timp ce 16% cu PNL, iar 12% cu USR.

AUR ar câștiga 9% din voturi, SOS - 6%, iar UDMR - 5%.

Aceasta a fost o întrebare deschisă, astfel că respondenților nu li s-a prezentat o listă de partide înainte.

Românii au fost întrebați și ce părere au avut despre perioada în care Klaus Iohannis a fost președinte.

Majoritatea au declarat că a fost un eșec (74%), în timp ce 18% spun că a fost un succes.

Întrebați și ce probleme îi îngrijorează în prezent, cei chestionați au răspuns: inflația - 27%, venituri mici - 24%, nivelul de trai - 11%.

Printre alte motive de îngrijorare se numără și sănătatea, corupția, locurile de muncă, clasa politică, educația și războiul din Ucraina.

De asemenea, respondenții cred că în următoarea perioadă românii vor continua să plece la muncă în străinătate și că prețurile vor continua să crească.

Nu sunt optimiști nici când vine vorba de războiul din Ucraina, 76% dintre ei considerând că acest conflict va continua.

Pentru acest sondaj a fost intervievat un eșantion de 1.009 persoane adulte, în intervalul 9 -19 iulie 2024. Eșantionul este reprezentativ pentru populația totală în vârstă de peste 18 ani rezidentă în România.

Toleranța de eșantionare este +/-3,1%.

Personalele intervievtate au fost selectate aleatoriu prin metoda Random Digit Dialing. Datele au fost culese prin metoda CATI.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile