Antena 3 CNN Politică Sondaj CURS: PSD și USR domină Capitala. Ce diferență e între PNL și AUR

Sondaj CURS: PSD și USR domină Capitala. Ce diferență e între PNL și AUR

de Ioana Coman    |   

Cel mai recent sondaj CURS, dat publicității duminică, arată opțiunile bucureștenilor pentru alegerile parlamentare. Potrivit rezultatelor, PSD și USR domină Capitala, urmate de PNL și AUR.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, bucureștenii ar vota în felul următor: PSD ar obține 26%, USR ar obține 22%, PNL 15%, cei de la AUR ar obține aproximativ 11%, în timp ce REPER și pe USL ar reuși să obțină 6%, deci să treacă pragul de cinci procente și să intre în Parlament.

La întrebarea „care este principala problemă a Bucureștiului”, oamenii au at următoarele răspunsuri: traficul, lipsa apei calde, problema poluării, faptul că nu există creșe, școli sau grădinițe.

Potrivit sondajului CURS, 47% dintre respondenți spun că Bucureștiul se îndreaătă într-o direcție greșită, 46% spun că se îndreaptă, mai degrabă, spre o direcție bună, iar 7% au decis să nu răspundă.

În ceea ce privește activitatea primarului general Nicușor Dan, 31% dintre bucureșteni s-au arătat nemulțumiți și 19% foarte nemulțumiți sau deloc mulțumiți. Pe de altă parte, 23% au răspuns că sunt foarte mulțumiți de edil și 25% au spus că sunt mulțumiți de activitatea sa la PMB.

Sondajul a fost realizat la nivelul Municipiului București în perioada 23 - 30 august 2024 la domiciliul respondenților pe un eșantion de 1067 de persoane. Marja de eroare este de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost ponderate în funcție de vârsta electoratului bucureștean.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile