Antena 3 CNN Emisiuni Exces de putere Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei: Trei candidaţi despărţiţi de doar patru procente, conform celui mai recent sondaj CURS

Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei: Trei candidaţi despărţiţi de doar patru procente, conform celui mai recent sondaj CURS

Luptă strânsă pentru Primăria Capitalei, potrivit celui mai nou sondaj CURS. Doar patru procente îi departajează pe primii trei candidaţi!

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Un sondaj realizat de CURS în perioada 22-30 aprilie, în municipiul București, pe un eşantion de 1067 respondenţi, o poziționează pe Gabriela Firea (PSD) pe locul doi în intenția de vot pentru funcția de Primar General, cu doar o săptămână până la intrarea acesteia în cursă.

Potrivit sondajului CURS, lupta pentru primăria Capitalei se dă între trei candidați despărțiți momentan de doar patru procente.  

Nicușor Dan (independent), susținut de USR, PMP, Forța Dreptei și REPER, este pe primul loc și este cotat cu 29% din voturi, conform sondajului CURS.

Procentele acestuia s-au diminuat considerabil după intrarea în cursă a candidaților PNL și PSD, anterior deţinând 38,5% într-un sondaj INSCOP și 37% într-un sondaj realizat de SOCIOPOL, ambele de săptămâna trecută.  

Candidatul PSD, Gabriela Firea, are 26% intenție de vot conform ultimului sondaj CURS, o creștere clară față de cele 21,4% din sondajul INSCOP și cele 22% din sondajul AVANGARDE.

Candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone, ar obține 25% din voturi la alegerile locale din 9 iunie, conform datelor din sondajul CURS.

Piedone este în scădere, comparativ cu cele 27,4% din sondajul INSCOP, însă crește comparativ cu sondajul SOCIOPOL unde e cotat cu 22% susținere.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, are 15% intenție de vot, față de cele 11% din sondajul Sociopol și cele 10,1% din sondajul INSCOP, fiind pe un trend ascendent. 

Configuraţia pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Coaliţia PSD - PNL  ar obține 50% din voturi la alegerile locale din 9 iunie pentru Consiliul General al Municipiului București.
Bucureștenii care au răspuns la sondaj ar vota astfel:  
PSD - 33%
Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - 23%
PNL - 17%
AUR - 10%
PUSL - 8%
SOS Romania - 2%
PER - 2%
REPER - 2%
Alții - 3%

Intenţia de vot a bucureştenilor la Europarlamentare

Întrebați care este partidul politic / alianța cu care ar vota la alegerile europarlamentare din 9 iunie, bucureștenii au indicat:  

Alianța PSD-PNL - 48%
Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - 24%
AUR - 10%
PUSL - 8%
SOS Romania - 3%
PER - 2%
Alții - 5%

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion