Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Sondaj CURS. Cu cine ar vota românii dacă alegerile prezidențiale ar avea loc acum: Mircea Geoană și George Simion, la egalitate

Sondaj CURS. Cu cine ar vota românii dacă alegerile prezidențiale ar avea loc acum: Mircea Geoană și George Simion, la egalitate

de Mia Lungu    |   

Antena 3 CNN a prezentat duminică rezultatele celui mai recent sondaj de opinie, realizat de CURS în perioada 18 – 26 iulie 2024, care arată intenția de vot a românilor pentru viitorul președinte. Respondenții au fost întrebați cu cine ar vota la alegerile prezidențiale, dacă acestea ar avea loc acum.

Acest sondaj îi arată pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pe primele două locuri în topul preferințelor românilor. Concret, Marcel Ciolacu, președintele PSD, este pe primul loc în sondaj, cu 31% din voturi, fiind urmat de Nicolae Ciucă, cu 29%.

Mircea Geoană apare în sondajul CURS pe locul 3, cu 15% din voturi, la egalitate cu liderul AUR, George Simion, pe locul 4.

Cu 12% din totalul de voturi, pe locul 5, se află Elena Lasconi, iar Diana Șoșoacă, pe locul 6, cu 4% din voturi.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, sondajul arată că cele mai multe voturi ar merge către PSD, mai exact 33%, și PNL, 23%. Pe locul trei se află AUR, cu 16%, iar pe locul patru, Alianța Dreapta Unită, cu 13% din voturi.

Românii sunt că veniturile mici sunt cea mai mare problemă cu care se confruntă țara noastră, urmate de corupție, problemele din sistemul sanitar și rata inflației.

Sondajul realizat față în față, a cuprins 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

 Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS, iar datele au fost ponderate în funcție de vârsta electoratului.
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile