Antena 3 CNN Life Soluții practice pentru amenajarea originală a unei băi mici ca să-ți asiguri un plus de confort

Soluții practice pentru amenajarea originală a unei băi mici ca să-ți asiguri un plus de confort

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 12:24 02 Noi 2021 Modificat la 15:29 02 Noi 2021

Chiar dacă pare o misiune greu de îndeplinit, o baie mică poate fi amenajată eficient, astfel încât să răspundă perfect tuturor nevoilor, fiind elegantă și bine organizată, în același timp. Pentru aceasta, e bine să alegi un stil prietenos, culori potrivite, detalii funcționale, care să te ajute să economisești spațiul, și să folosești accesorii rafinate. Toate acestea la un loc, plus câteva ponturi utile, pe care le descoperi, în cele ce urmează, vor transforma baia mică într-un spațiu de invidiat.

Design pe verticală

Regulile principale într-o baie mică sunt:

  • evitarea aglomerației;

  • simplificarea amenajării, concomitent cu păstrarea tuturor facilităților.

Designul pe verticală te ajută să folosești suprafața pereților pe înălțime și să economisești spațiu, ceea ce este esențial într-o baie mică. Din acest punct de vedere, o soluție practică este aceea de a renunța la orice suport clasic pentru prosoape și haine, de tipul barelor sau cârligelor, și utilizarea, în schimb, a unui radiator portprosop. Acesta se fixează pe perete, la orice înălțime dorești, și are dublu rol, fiind ideal atât pentru uscarea prosoapelor, cât și pentru încălzirea hainelor umede și reci.

Poți alege modele din oțel moale, vopsit în câmp electrostatic, cu tuburi (10-15) sau secțiuni (până la peste 20) care au capacitatea de a radia căldura uniform în încăpere, astfel ca atmosfera din baie să fie mereu una confortabilă din punct de vedere termic. Aceste , fiind special create pentru a se potrivi cu designul oricărei băi.

Jocuri de culori, forme, lumini și umbre

Principala provocare pentru amenajarea unei băi mici este spațiul. Pentru a da senzația de spațialitate, poți utiliza trucuri de culoare, formă, lumini și umbre. Combină soluțiile și alege-le pe cele care se potrivesc cel mai bine băii tale. Iată și câteva ponturi:

Alege culoarea albă pentru toate piesele ceramice din baie, pentru că, reflectând lumina, vor amplifica spațiul.

  1. Folosește o cadă care are colțuri rotunde și marginile mai înalte.

  2. Schimbă perdeaua de duș cu un paravan de sticlă.

  3. Renunță la plăcile de faianță clasice și alege-le pe cele care se pot monta fără să mai fie necesare rosturile vizibile.

  4. Evită să copleșești spațiul mic cu prea multe culori, dar alege tonuri contrastante între pereți și podele.

  5. Vopsește pereții în două nuanțe sau continuă pe jumătatea inferioară cu aceeași culoare precum cea a podelelor. Regula este: culori închise jos, nuanțe deschise sus. Acest truc este o modalitate excelentă de a face orice spațiu mic să pară mai mare decât este cu adevărat.

  6. Nu acoperi niciodată pereții cu plăci de faianță până la marginea tavanului.

  7. Combină sursele de lumină astfel încât acestea să fie situate pe cel puțin două planuri cu înălțime diferită.

  8. Respectă o schemă monocromă și adăugă tonuri de accent intense. Albul, de exemplu, este o soluție mereu câștigătoare, combinat cu tonuri de gri și accente de roșu, albastru sau negru.

  9. O soluție care funcționează este să colorezi un singur perete într-o nuanță închisă, în timp ce, pentru restul suprafețelor, inclusiv podele, să alegi aceeași nuanță, cât mai deschisă. O astfel de combinație creează spațialitate și modifică volumele percepute vizual, amplificând în mod generos spațiul.

Cabină de duș, rafturi încastrate, obiecte sanitare suspendate

Alege una sau mai multe dintre aceste soluții de amenajare, toate ideale pentru o baie mică:

  • dacă baia este foarte mică, optează pentru o cabină de duș, în locul căzii; vei câștiga spațiu util și amenajarea va fi una modernă;

  • rafturile încastrate sunt un mod ideal prin care se poate economisi spațiu; la fel de bine funcționează și polițele deschise sau orice alt sistem de rafturi, montat pe un perete sau sub chiuvetă;

  • alege mereu varianta obiectelor sanitare suspendate, pentru ca pardoseala să rămână liberă, ceea ce este un avantaj suplimentar în ceea ce privește întreținerea băii, dar creează și percepția de spațiu; soluția poate fi completată cu montarea de baterii pe perete, atât pentru cadă, cât și pentru chiuvetă; obiectele sanitare vor fi mai înguste, fără să-și piardă din utilitate, iar centimetrii câștigați sunt foarte importanți;

  • oglinzile sunt elementul esențial într-o baie mică și le poți utiliza în modul clasic, deasupra chiuvetei, dar și pentru a acoperi alte suprafețe, cum ar fi interiorul ușii de la baie, o parte dintr-un perete sau tot peretele de deasupra căzii, de exemplu.

Acestea sunt câteva dintre soluțiile practice pentru amenajarea unei băi mici. Evită să aglomerezi spațiul, păstrează zonele de depozitare în ordine, renunță la sistemele de agățare, folosind doar radiatorul portprosop, și vei avea o baie elegantă, frumoasă și funcțională, în ciuda faptului că este mică.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole