Antena 3 CNN Life Soluția naturală cu care trebuie să uzi mușcatele în luna mai. Așa vor fi pline de flori toată vara

Soluția naturală cu care trebuie să uzi mușcatele în luna mai. Așa vor fi pline de flori toată vara

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 10:00 04 Mai 2024 Modificat la 10:00 04 Mai 2024

Mușcatele se numără printre cele mai iubite flori, fiind apreciate pentru aspectul lor decorativ. 

Având flori bogate și viu colorate, mușcatele sunt perfecte pentru a decora terase, balcoane și grădini.

În perioada iernii, mușcata are nevoie să intre în repaus, fiind o pauză necesară pentru a se pregăti pentru un nou ciclu de înflorire.

Cu toate acestea, pentru a avea cele mai frumoase plante în ghiveci, cu flori bogate și sănătoase, este important să se țină cont de anumite aspecte privind îngrijirea.

Mușcatele pot fi stimulate cu ajutorul soluțiilor naturale. Îngrășămintele prea concentrate, găsite în comerț, trebuie evitate, deoarece pot arde rădăcinile plantelor.

Cu ce să uzi mușcatele în luna mai, pentru flori bogate și sănătoase toată vara

Stimularea mușcatelor poate fi realizată cu ajutorul unei soluții care se prepară ușor acasă.

Secretul este coaja de banană, considerată cel mai bun îngrășământ natural pentru plante.

Coaja de banană este bogată în minerale care îmbogățesc solul plantelor, precum calciu, magneziu și potasiu.

Potasiul este vital pentru dezvoltarea plantelor. Printre altele, potasiul facilitează circulația apei în interiorul plantei, o ajută să treacă mai ușor peste secetă și sporește capacitatea acesteia de a rezista la boli.

Coaja de banană mai conține, de asemenea, azot, amidon, vitamina A, vitamina B și fier.

Toate acestea ajută planta să se dezvolte și să înflorească abundent.

Cum se prepară soluția din coji de banană?

În primul rând, coaja de banană trebuie să fie bine coaptă. Dacă se folosesc trei coji de banană, va fi nevoie de trei litri de apă. 

Coaja de banană se taie în bucăți mici, astfel încât substanțele active să se combine cu apa.

După ce au fost tăiate, cojile de banană se pun în apă, într-un recipient cu capac, apoi se lasă la macerat timp de trei zile.

În cele trei zile, substanețele din coaja de banană se vor transfera în apă. Când timpul a trecut, se trece soluția printr-o sită, astfel încât să fie îndepărtate resturile de coajă.

Soliția se poate folosi pentru a uda mușcatele, dar și alte plate, cu o pauză de două săptămâni de la prima stimulare.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole