Antena 3 CNN Emisiuni INCOME MAGAZINE Soluţia ministrului Burduja pentru facturi mai mici la energie electrică: "Noi avem azi o notă de plată acumulată de 30 de ani"

Soluţia ministrului Burduja pentru facturi mai mici la energie electrică: "Noi avem azi o notă de plată acumulată de 30 de ani"

Ministrul Digitalizării şi Inovaţiei, Sebastian Burduja, pare să fi găsit soluţia pentru ca românii să poată plăti facturi mai mici la utilităţi.

de Georgiana Adam    |   

În context, vicepreşedintele PNL vorbeşte de investiţii în capacitatea autohtonă de producere a energiei electrice şi a gazului, ca fiind soluţia.

"Nu doar România, ci lumea întreagă şi Europa are o trilemă: vrem o energie mai verde, pentru că avem o problemă la nivelul planetei cu schimbarea climatică, vrem o energie mai sigură, pentru că avem un conflict la graniţele noastre şi Rusia foloseşte pârghia aceasta a dependenţei faţă de gazul rusesc în jocuri geo-politice, şi vrem o energie mai ieftină.

Este greu de atins toate aceste trei deziderate şi trebuie să înţelegem că aceasta nu este doar o problemă a României, ci o problemă globală.

Noi plătim azi o notă de plată acumulată de 30 de ani (...) pe care din păcate România o decontează şi lucrurile nu se schimbă de azi pe mâine, dar soluţia o reprezintă investiţiile în capacitatea autohtonă, românească de producere a energiei electrice şi a gazului.

De ce nu am avut investiţii? Pentru că am avut guverne care au schimbat de azi pe mâine cadrul legislativ. 

Deci trebuie să evităm aceste lucruri şi să creăm un cadru stabil, predictibil şi să facilităm aceste investiţii, pentru că, de pe urma lor, toţi românii vor beneficia prin facturi la utilităţi mult mai reduse", a declarat ministrul Inovaţiei, Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile