Antena 3 CNN Actualitate Soluţia de urgenţă a lui Cătălin Predoiu pentru ministrul Justiţiei

Soluţia de urgenţă a lui Cătălin Predoiu pentru ministrul Justiţiei

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu îi propune ministrului Justiţiei, Raluca Prună, un plan de urgenţă în cazul sistemului penitenciar şi arată că una dintre măsuri ar trebui să fie un dialog cu deţinuţii.

Predoiu arată că o primă măsură ministrului Prună ar trebui să fie activarea proiectul început în prima parte a anului 2012 de către Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării, pentru amenajarea mai multor cazărmi dezafectate, relocalizarea şi cazarea a aproximativ 14.500 de deţinuţi (10.000 în regim semi-deschis, 4.500 în regim deschis), afirmând că aceasta ar descongestiona închisorile supraaglomerate, costurile, atât pentru relocare cât şi pentru pază fiind minime.

El susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că programul a ''stagnat'' trei ani în guvernarea PSD. "Mergeţi urgent în penitenciarele atinse de revoltă şi angajaţi urgent un dialog direct cu deţinuţii, nu prin televizor", a scris Predoiu.

De asemenea, fostul ministru al Justiţiei spune că este necesar să se solicite şefilor de penitenciare un plan de măsuri urgente pentru ameliorarea condiţiilor în închisorile cu probleme şi să reia proiectul de penitenciar privat rămas în stadiul de concept avansat încă din 2012.

"Aplicaţi măsuri concrete de aplicare a Strategiei Naţionale de Reintegrare a Persoanelor Private de Libertate. În lipsa politicilor de suport foştilor deţinuţi le e extrem de dificil, dacă nu imposibil, să se reintegreze în societate; Priviţi şi spre aşezămintele penitenciare unde sunt cazaţi minorii şi tinerii; sunt mai puţin vocali dar grija pentru ei indică gradul nostru de civilizare ca societate; Sprijiniţi şi consolidaţi sistemul de probaţiune. E în pragul blocării; fără o intervenţie rapidă nu vom mai putea vorbi despre măsuri alternative la pedeapsa închisorii", conchide Predoiu.

 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: ministrul Justitiei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben