Antena 3 CNN Life Solstiţiul de vară 2023. Ritualul de la miezul nopţii care îndeplineşte orice dorinţă

Solstiţiul de vară 2023. Ritualul de la miezul nopţii care îndeplineşte orice dorinţă

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 17:00 20 Iun 2023 Modificat la 17:00 20 Iun 2023

Solstiţiul de vară 2023. În această zi, în emisfera nordică, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°, adică se ridică deasupra orizontului la cea mai mare înălţime faţă de Ecuator. Momentul marchează începutul verii astronomice, când intervalul diurn are durata maximă.

Termenul solstiţiu este de originine latină, solstitium, adica "Soarele stă" şi semnifică faptul că la această dată are loc schimbarea gradientului mişcarii Soarelui în raport cu declinaţiile sale.

Durata zilei va avea cea mai mare valoare din an, respectiv 15 ore şi 32 de minute, iar noaptea, de numai 8 ore şi 28 de minute.

După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

Ritualul de la miezul nopţii care îndeplineşte orice dorinţă

Solstițiul de vară este ziua celebrată prin petreceri, dansuri, focuri mari și picnic în aer liber.

În ziua solstiţiului de vară sunt respectate mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a le merge bine tuturor întreg anul.

În ziua solstițiului de vară, pe 21 iunie, în unele zone ale țării, oamenii aprind focuri pe câmp și stau în jurul focului. Se spune că rolul focului este acela de a alunga spiritele rele și este complet interzis să stingi focurile.

Totodată, Solstițiul de vară reprezintă și un prilej bun asupra schimbărilor în dragoste. De pe vremuri se spunea că odată cu solstițiu de vară poți avea noroc în dragoste.

Citeşte şi: Un bărbat şi-a scos la plimbare cei 20 de şerpi, animalele lui de companie. Revoltă pe Facebook, după ce oamenii au văzut reptilele într-un parc din Scoţia

Mai mult decât atât, energia solstițiului de vară este considerată una a belșugului, creativității, bogăției și pasiunii. 

De solstiţiu de vară, pe 21 iunie, poți da frâu liber creativității, pentru a-ți pune în practică o dorință veche.

Se spune că, înainte de solstițiu, este bine să pui o bijuterie preferată într-un vas rezistent la foc, peste să pui ierburi aromate, iar în dimineața zilei de solstițiu, pe 21 iunie, să scoți bijuteria și să o pui într-un vas cu apă curată, apoi să o treci prin flacăra unei lumânări aurii sau galbene. În felul acesta, bijuteria va fi purificată și îți va purta noroc.

Potrivit tradiţiilor, există un ritual realizat la miezul nopţii care reuşeşte să îndeplinească orice dorinţă. Pentru îndeplinirea dorinţei de la miezul nopţii ai nevoie de un bileţel pe care să scrii dorinţa. Bileţelul se împătureşte şi se arde în focul unei lumânări.

Se spune că în ziua de solstițiul de vară, pe 21 iunie, este bine să faci baie în lacuri ori râuri, deoarece efectul este unul curativ, care poate constitui un ritual de renaștere.

Solstiţiul de vară 2023. Ziua mondială a Soarelui

Pe lânga aspectul economic, Ziua mondială a Soarelui are semnificații astronomice, căci data de 21 iunie coincide cu cea mai lungă zi din an, ziua solstițiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice.

Energia solară stă la baza întregii vieți de pe Pamânt și reprezintă aproximativ 420 trilioane kWh, potrivit Renewable Energies Transfer System, o comunitate europeană ce încurajeaza utilizarea energiilor regenerabile.

Conform sursei citate, această cantitate de energie generată de Soare este de câteva mii de ori mai mare decât cantitatea totală de energie utilizată de toți oamenii. 

Radiația solară, împreuna cu celelalte surse secundare de energie, cum ar fi energia vântului și energia valurilor, electricitatea hidro și biomasă, reprezintă cea mai mare parte din energia provenită din sursele regenerabile disponibile pe Pamânt. 

Producerea de energie electrice din energie solară se bazează pe instalații termice și pe panourile fotovoltaice. 

O lista parțială a aplicațiilor energiei solare cuprinde încalzirea și răcirea spațiului cu ajutorul arhitecturii solare, furnizarea de apă potabilă prin distilare și dezinfecție, iluminatul, producerea de apă caldă, gătitul cu ajutorul energiei solare și căldură de proces de înaltă temperatura utilizată în scopuri industriale. Pentru a utiliza energia solară, se folosesc de obicei panourile solare.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole